Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:45 02 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi aici cât a primit fostul executor Romanescu, prins băut la volan

ro

12 May, 2011 00:15 2241 Marime text
cap_6.jpgFostul executor judecătoresc Adrian Romanescu, prins la volan de către lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa deşi avea o alcoolemie în sânge de 0,80 grame la mie, a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Slobozia la cinci luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei. Iniţial, Curtea de Apel Constanţa îl găsise vinovat pe şofer şi l-a condamnat la şase luni de închisoare, tot cu suspendare.

Pe data de 1 februarie 2010, pe rolul Judecătoriei Slobozia a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 540/312/2010, cu obiect „infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice", cauză în care Adrian Romanescu a figurat ca inculpat. După 11 amânări, magistraţii Judecătoriei Slobozia au decis să-l condamne pe „inculpatul Adrian Romanescu, fără antecedente penale, pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehivcul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge la pedeapsa de 5 luni închisoare". „În baza art. 81 din Cod penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei, stabilind termen de încercare 2 ani şi 5 luni, potrivit art. 82 alin. 1 din Cod penal", se mai arată în sentinţa magistraţilor. Pe data de 22 iulie 2007, Adrian Romanescu, executor judecătoresc, a fost tras pe dreapta de lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa, pe drumul spre Ovidiu. După ce l-au testat cu aparatul Drager, poliţiştii de la Rutiera Constanţa au decis să-l ducă la spital pe fostul executor, în vederea recoltării probelor biologice. Iniţial Curtea de Apel Constanţa l-a condamnat pe Romanescu la şase luni de închisoare, cu suspendare, însă cauza a fost rejudecată, iar între timp individul a fost eliminat din Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti. În urma recursului făcut de şoferul nemulţumit la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, dosarul lui Adrian Romanescu a fost înregistrat, pe data de 26.08.2009, pe rolul Judecătoriei Constanţa, primind numărul unic 5193/212/2009.

Citat cu mandat de aducere

Pe data de 09.10.2009 dosarul a fost amânat pentru a se putea respecta dreptul la apărare, dat fiind că Romanescu să-şi angajeze apărător, iar pe data de 20.11.2009 magistraţii Judecătoriei Constanţa au decis că s-a impus citarea inculpatului cu mandat de aducere. Ulterior, pe data de 15.01.2010, având în vedere dispoziţiile date prin încheierea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, judecătorii constănţeni au dispus înaintarea cauzei către Judecătoria Slobozia. După cum am arătat şi mai sus, după 11 amânări magistraţii din Slobozia l-au condamnat pe fostul executor Romanescu la pedeapsa de cinci luni închisoare, cu suspendare. Nu este de omis faptul că Adrian Romanescu s-a mai aflat în atenţia judecătorilor şi înainte de a fi depistat băut la volan. În 2006, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia l-au trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, cauza ajungând să fie analizată de judecătorii Curţii de Apel Ploieşti. Aceştia l-au condamnat pe individ la şase luni de închisoare cu suspendare condiţionată.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ovidiu 12 May, 2011 07:52 Superb ! Desi figura cu cazier (pentru prima infractiune)primeste pentru conducere auto sub influenta bauturilor alcoolice (peste 0,8g/l alcool=adica,beat p-la)o pedeapsa simbolica.Cu alte cuvinte, poti incalca orice lege noi, colegii tai magistrati, te scapam oricum.Trai neneaca pentru unii !RUSINE !