Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:51 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vechime de 14 ani şi verificări la CNSAS Cum a pierdut procurorul Şişman şefia DNA Constanţa (document)

ro

14 Jun, 2011 01:00 4043 Marime text
DNA_procuror_Beatrice_Sisman_3.jpgPe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii a fost publicată hotărârea prin care Secţia pentru procurori a respins candidatura procurorului Beatrice Şişman pentru funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Constanţa al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Concluzia mai-marilor CSM a fost că „în urma susţinerii interviului şi a prezentării planului de management, rezultă că doamna procuror Şişman Beatrice Silvia nu a demonstrat că întruneşte abilităţile necesare unei funcţii de conducere atât la nivelul cunoştinţelor teoretice, cât şi a deprinderilor practice privind managementul, comunicarea şi principiile care guvernează activitatea procurorilor din cadrul Ministerului Public".

Concret, în hotărârea cu numărul 105 din 19 mai 2011, Secţia pentru procurori a arătat că „prin adresa nr.864/C/3936/2011 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înaintată propunerea procurorului general privind numirea doamnei Şişman Beatrice Silvia în funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Constanţa din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie". Postul respectiv era vacant, magistratul Şişman fiind delegată în funcţia respectivă la data de 26.10.2010. Reprezentanţii CSM au mai menţionat în hotărârea de a respinge candidatura procurorului Şişman faptul că CSM a solicitat Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii să verifice declaraţia magistratului dată pe propria răspundere de neapartenenţă la Serviciile de informaţii înainte de anul 1990, solicitare formulată în adresa cu numărul 11407/1154/2011, urmând ca CNSAS să comunice rezultatul verificării.

Nu a demonstrat abilităţile necesare

DNA_DNA_Constanta_sediu_06.jpgAstfel, se mai arată în hotărârea Secţiei pentru procurori a CSM, „din datele existente la nivelul direcţiei de specialitate, rezultă că doamna procuror Şişman Beatrice Silvia are o vechime în funcţia de procuror de 14 ani şi 9 luni, nu a fost sancţionată disciplinar în ultimii 3 ani de activitate, iar la ultima evaluare a activităţii profesionale a fost apreciată cu calificativul «foarte bine»". Cu toate acestea, Secţia pentru procurori a respins-o pe Beatrice Şişman pentru funcţia de şef al DNA Constanţa. În acest context, după cum reiese din motivarea hotărârii Secţiei CSM, se pare că lupta pentru conducerea DNA Constanţa a fost pierdută de magistratul Şişman la momentul susţinerii interviului în faţa Secţiei pentru procurori, situaţie în care a prezentat aspectele esenţiale ale planului de management întocmit. Concret, se pare că mai-marii CSM nu au fost impresionaţi de proiectul procurorului constănţean şi de cunoştinţele teoretice ale acestuia. După cum se arată în hotărârea Secţiei CSM, „în urma susţinerii interviului şi a prezentării planului de management, rezultă că doamna procuror Şişman Beatrice Silvia nu a demonstrat că întruneşte abilităţile necesare unei funcţii de conducere atât la nivelul cunoştinţelor teoretice, cât şi a deprinderilor practice privind managementul, comunicarea şi principiile care guvernează activitatea procurorilor din cadrul Ministerului Public". Scurt, pe doi. În aceste condiţii, aşa cum am menţionat în ediţiile precedente, Secţia pentru procurori a CSM a hotărât „respingerea propunerii procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de numire în funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Constanţa din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a doamnei procuror Şişman Beatrice Silvia".

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vadim 14 Jun, 2011 08:33 se zvoneste ca fostul avocat al mafiei -dat afara de 2 ori din magistratura acum vezi sanchi mare procuror -theodor nita vrea iar sef la dna-numit de mafie ca si sotia data afara din magistraura si reprimita ajunsa vice presedinte tribunal constanta-anca nita-pina ieri locuiau intr o garsoniera amarita la navodari0acum o vila de milioane euro in cartier hotii din conducte pe care ii anchetau chipurile-masini de milioane euro -mercedes negru ct 1o atp ultimul tip,bmw ,65 atp,peugeot 308 ,jeepuri,audi a6 a8 a3 etc-csn-horatiu dumbrava,dna daniel morar,sri george maior tac-al quidq lq sri