Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:25 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Uşuit“ din funcţia de adjunct Comisarul şef Colidiuc pleacă la Arme şi Explozivi

ro

11 Sep, 2010 00:00 1853 Marime text
11_dorin_colidiuc.jpgDebarcat de la conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, comisarul şef Dorin Colidiuc s-a reprofilat .. pe arme. Începând de luni, comisarul şef Colidiuc, fost adjunct al IPJ Constanţa până mai ieri, va deveni ofiţer specialist I în cadrul Serviciului de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Constanţa. Pe de altă parte, la acest moment, comisarul şef se află încă în proces cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, pentru recuperarea postului de adjunct.

Pe 25 iunie, imediat după ce a fost demis din funcţia de inspector şef adjunct al IPJ Constanţa, Colidiuc a atacat la Secţia contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Constanţa decizia superiorilor săi. Comisarul şef s-a adresat judecătorilor după ce reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor i-au respins contestaţia împotriva deciziei Consiliului de Disciplină al IGPR de a fi retrogradat. Colidiuc a cerut instanţei nu numai anularea ordinului de demitere, dar în primul rând, suspendarea efectelor acestuia, până la soluţionarea în instanţă a litigiului. Totuşi, judecătorii Curţii de Apel Constanţa au considerat că nu se impune suspendarea ordinului, astfel că i-au respins această cerere. La rândul său, nici Colidiuc nu s-a lăsat cu una, cu două, şi a atacat decizia Curţii de Apel Constanţa la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde termenul de judecată a fost fixat pe 21 octombrie. Pe de altă parte, procesul privind cererea ex-adjunctului de anulare a ordinului de demitere a fost amânat la Curtea de Apel Constanţa pentru data de 6 octombrie, termen până la care reprezentanţii IGPR trebuie să depună dosarul de cercetare disciplinară a lui Colidiuc, ce a stat la baza demiterii sale.

Semnal negativ de la IGPR

După retrogradare, pentru aproximativ trei luni, comisarul şef Colidiuc a fost încadrat la Serviciul de Resurse Umane din cadrul IPJ Constanţa, în aşteptarea recuperării postului trecut. În cursul săptămânii trecute, însă, IGPR i-a transmis un nou semnal negativ fostului adjunct: postul pentru care se judecă în instanţă a fost scos la concurs. Oficial, trei candidaţii s-au înscris la concursul pentru ocuparea funcţiei din care a fost îndepărtat comisarul şef - comisarul şef Nicolae Pescaru, şeful Poliţiei Mangalia, adjunctul său, comisar şef Valentin Mustăţea, şi şeful Secţiei 4, comisarul şef Ivan Anane. Competiţia urmează să se desfăşoare pe 22 septembrie. În aceste condiţii, de luni, fostul adjunct Dorin Colidiuc va face parte din Serviciul de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, structură aflată în subordinea comisarului şef Mihai Toporan. Problemele comisarului şef au început în urma referatului întocmit de comisarul şef Aurelian Zaheu, fostul comandant al IPJ Constanţa, document în care fostul superior îl acuza pe Colidiuc că a refuzat să execute un ordin direct. Mai exact, Zaheu a susţinut că adjunctul său nu a vrut să plece la Mangalia, pentru a coordona ancheta în cazul unui jaf armat petrecut la o casă de pariuri. În faţa judecătorilor Curţii de Apel Constanţa Dorin Colidiuc s-a dezvinovăţit argumentând că starea de sănătate proastă în care se afla la momentul acela nu i-a permis să meargă în teren. În susţinerea afirmaţiilor sale, Colidiuc a depus la dosar, prin intermediul avocatului său, mai multe documente medicale, din care reieşea că nu s-a putut deplasa în teren în ziua respectivă. Mai mult, comisarul şef a subliniat faptul că, deşi era bolnav, a coordonat echipa de cercetare de acasă, păstrând în permanenţă legătura cu specialiştii IPJ şi dându-le indicaţii. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii