Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ucis cu ultimul glonţ din secţie Filmul de groază din dosarul morţii poliţistului de la Transporturi

ro

24 Feb, 2011 00:00 3468 Marime text
Faur_-_inmormantare_politist.jpgMoartea poliţistului Costel Liviu Faur, lucrător în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, poate reprezenta, cu uşurinţă, scenariul unui film. Omul legii a murit după ce ultimul cartuş al secţiei i-a sfârtecat pieptul

Şoc în ancheta poliţistului de la Transporturi care a decedat în cursul lunii decembrie 2010. Ceea ce semăna cu un banal accident de muncă pare să se fi transformat într-un veritabil scenariu al unui film de groază: în timp ce concluziile anchetatorilor duc la ipoteza că moartea ar fi fost una mai degrabă improbabilă, dar accidentală, suspectul care se afla cu poliţistul în momentul producerii tragediei ţipă ca din gură de şarpe că ar fi fost bătut şi torturat mai ceva ca-n Evul Mediu. Cu toate acestea, în mod suspect, legiştii nu au descoperit urme de violenţă pe trupul său.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa continuă cercetările în cazul morţii lui Costel Liviu Faur, de 36 de ani, lucrătorul în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa care a decedat, în decembrie 2010, după ce i s-a descărcat arma din dotare. Deşi iniţial suspectul care se afla cu poliţistul în momentul producerii accidentului aproape inexplicabil a spus că a fost bătut cu bestialitate în sediul secţiei, raportul medicilor legişti arată altceva. Potrivit doctorilor, pe corpul "presupusei" victime nu au fost descoperite urme de violenţă. În acest context, anchetatorii scot din schemă ipoteza conform căreia Costel Liviu Faur l-ar fi bătut pe individul recalcitrant. Interesant de remarcat că, potrivit experţilor, angajatul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi ar fi lovit cu patul puştii un calorifer din respectiva încăpere, acţiune în urma căreia o aşchie a pătruns în sistemul de declanşare a cuiului percutor şi ridicând piedica armei glonţul sfârtecând astfel pieptul poliţistului. Potrivit anchetatorilor, cartuşul din arma lui Faur era ultimul din întreaga secţie. Raportat la cele mai sus precizat, tragedia Costel Liviu Faur este încadrată la "accident de muncă". Faur_-_arma_de_vanatoare___.jpg

Averea şi datoriile

La scurt timp după producerea tragediei, reprezentanţii Poliţiei au spus că "în timpul discuţiilor purtate cu persoana condusă la post, agentul de poliţie Faur Costel Liviu a manevrat imprudent arma de vânătoare care s-a descărcat accidental, iar proiectilul l-a lovit în zona sternului provocându-i în scurt timp decesul". Ulterior, medicii Serviciului Judeţean de Medicină Legală Constanţa au spus că două dintre cele şase bile de cauciuc din corpul poliţistului i-au perforat inima şi ficatul. Costel Liviu Faur, care lucra de patru ani în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, era ajutor şef de post . Potrivit declaraţiei de avere din 2009, document postat pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Costel Liviu Faur contractase, în anul 2007, trei credite bancare: de la ING Bank 7.000 de euro, de la Pireus Bank alte 7.000 de euro, iar de la BRD suma de 4.800 de lei. După cum precizam şi în ediţiile trecute, în 2008, Faur a mai luat de la BCR Leasing 10.500 de euro. Agentul Costel Liviu Faur deţinea alături de soţia sa o casă în Constanţa, iar în 2009 a vândut un imobil contra sumei de 23.000 de euro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dallas 24 Feb, 2011 08:30 A mai existat un caz asemanator , cind comisia de ancheta privind moartea presedintelui Kennedy a stabilit traiectoria "glontului de aur" : un singur glonte s-a dus in 3 directii diferite,s-a lovit consecutiv de 3 obstacole si a nimerit taman in gitul, capul si omoplatul presedintelui.De data aceasta este vorba despre o aschie de lemn.Comisia care a anchetat cazul se numeste Warren ?