Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul a confiscat, urmează Curtea Profesoara prinsă în flagrant, fără euro, lei, peria de păr şi fără un crap

ro

11 Jun, 2012 01:00 2664 Marime text

profesoara.jpgProfesoara de limba română la Liceul Brad Segal Tulcea, Elena Iacob, a fost condamnată la pedeapsa de 1 an şi 9 luni închisoare, cu suspendare condiţionată pe o durată de aproape patru ani, ce constituie termen de încercare.

Femeia, care a fost prinsă în flagrant în timp ce primea mită de la trei eleve, a rămas fără presupusele atenţii primite anterior, respectiv: 800 de lei, 600 de euro, o perie rotativă de păr şi un crap de 10 kilograme. Nemulţumită, profesoara de limba română a atacat cu apel decizia instanţei, cazul urmând să fie tranşat de Curtea de Apel Constanţa.

Pe rolul acestei instanţei a fost înregistrat, la data de 8 iunie, dosarul cu numărul unic 4097/88/2011, cu obiect „luare de mită", cauză în care Elena Iacob are calitatea de inculpat. Portalul instanţelor de judecată mai informează că alte patru eleve (Georgiana Fluturaş, Anca Radu, Alexandra Roman şi Arabela Ioana Ghelase) sunt inculpate. Primul termen de judecată a fost fixat de magistraţi pentru data 25 septembrie. De altfel, la începutul lunii mai, Tribunalul Tulcea a condamnat-o pe Elena Iacob la pedeapsa de 1 an şi 9 luni închisoare, cu suspendare condiţionată pe o durată de 3 ani şi 9 luni, ce constituie termen de încercare. Georgiana Fluturaş a primit tot un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare condiţionată. Anca Raluca a primit două luni de închisoare cu suspendare condiţionată pe o durată de 2 ani şi 2 luni, Alexandra Roman a fost osândită la pedeapsa de două luni de închisoare, tot cu suspendare. Tot două luni cu suspendare a primit şi Ioana Arabela Ghelase. În cazul profesoarei, instanţa a mai hotărât confiscarea sumelor de 800 de lei, 600 de euro, şi 150 de lei reprezentând contravaloarea unui crap de 10 kg. „Dispune confiscarea de la inculpata Iacob Elena a unei perii rotative de păr sau a contravalorii acesteia în măsura în care nu este găsită. (...) Obligă inculpata Iacob Elena la plata sumei de 600 de lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat", conform minutei judecătoreşti. Amintim că profesoara de limba română de la Liceul Brad Segal a fost prinsă în flagrant în urmă cu un an. Cu ocazia percheziţiei domiciliare, la locuinţa inculpatei s-au găsit în posesia sa plicuri ce conţineau sumele de 800 de lei şi 500 de euro, primite în cursul zilei de 10.05.2011, cu titlu de mită de la trei eleve ale unui liceu din municipiul Tulcea, în scopul de a le promova la materia Limba şi literatura română, la care se aflau în stare de corigenţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii