Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:56 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie la Comana Patronul de la Adibiatoni SRL ştie cum să conducă băut, să omoare un om şi să nu stea în arest

ro

28 Jul, 2011 00:49 2361 Marime text
Adibiatoni_accident_rutier.jpgPotrivit datelor puse la dispoziţie de Registrul Comerţului, Constantin Cătălin Mariea apare în societatea comercială Adibiatoni SRL, firmă fondată în anul 2009

Viteza excesivă, neatenţia în conducere, dar şi consumul de alcool şi-au cerut din nou tributul, la Constanţa. O femeie a murit, iar un bărbat se află în comă la Spitalul Judeţean Constanţa, după ce maşina în care se aflau a intrat într-un copac. La momentul producerii accidentului, Constantin Cătălin Mariea, conducătorul automobilului, avea 2,50 grame/mie alcool pur în sânge. Deşi era planificat ca pe numele lui să fie emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, ulterior să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, Constantin Cătălin Mariea a scăpat de arest. Cum a „reuşit"? A fost internat în spital.

În urma cercetărilor efectuate, lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa au concluzionat că, în seara zilei de 26 iulie, ora 21.00, Constantin Cătălin Mariea, de 36 ani, din Topraisar, a condus un autoturism marca Dacia, model Logan, pe DN 38, dinspre Comana către Constanţa. La ieşire din Comana, Mariea a pătruns pe sensul opus de circulaţie, iese în afara părţii carosabile în stânga sensului său de mers şi intră în coliziune cu un copac. În urma accidentului a rezultat decesul la faţa locului al numitei Carmen Sascău, de 52 ani, din Topraisar. Cu răni uşoare s-a ales şoferul maşinii şi Gheorghe Antonescu, de 26 ani, din Topraisar, care au fost transportaţi la spital pentru îngrijirii medicale. De asemenea, Mihai Trofin, de 26 ani, din Botoşani, un alt pasager în Dacia Logan, a fost rănit grav. Tânărul se află internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, la Terapie Intensivă şi este ventilat mecanic. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentraţie de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior accidentului, analizele au scos la iveală că şoferul avea o alcoolemie de 2,50 grame/mie alcool pur în sânge. După cum arătam şi mai sus, ieri, pe numele lui Constantin Cătălin Mariea urma să fie emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar ulterior să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Pentru că a fost internat, şoferul a scăpat de arest. Cel puţin, momentan.

Partenerii de afaceri ai şoferului

Potrivit datelor puse la dispoziţie de Registrul Comerţului, Constantin Cătălin Mariea apare în societatea comercială Adibiatoni SRL, firmă fondată în anul 2009. Monitorul Oficial al României, partea a IV-a, numărul 1087/30.III.2011, Hotărârea numărul 1/2011 arată că individul este asociat unic în cadrul firmei. „Manea Constantin Cătălin şi Dultef Ion - asociaţi în cadrul societăţii sus-menţionate, am hotărât: se retrage din societate Dultef Ion, cu cesionarea la valoare nominală a 10 p.s. - 100 RON, către Manea Constantin Cătălin, care devine astfel asociat unic, deţinător al întregului capital social total de 200 RON, divizat în 20 p.s. a 10 RON fiecare. Dultef Ion - cedentul - transmite, iar Mariea Constantin Cătălin - cesionarul - preia, împreună cu activul şi pasivul societăţii, toate drepturile şi obligaţiile prezente şi viitoare ce decurg din deţinerea părţilor sociale, atât a celor deţinute cât şi a celor cedate, inclusiv achitarea tuturor datoriilor societăţii către bugetul de stat şi alte persoane fizice sau juridice de orice natură, existente şi neachitate până la data prezentei hotărâri, atât cele evidenţiate, cât şi cele care vor apărea ca urmare a unor acţiuni de control. Se retrage din funcţia de administrator Dultef Ion. Participarea la profit şi pierderi va fi de 100% pentru Mariea Constantin Cătălin. Întocmit şi semnat azi, 01.03.2011, în 4 exemplare originale, sub semnătură privată", conform M.O. partea a IV-a, numărul 1087/30.III.2011. Firma are sediul în Topraisar şi ca obiect de activitate: „Comerţ cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare".

Procese

Pe rolul Judecătoriei Mangalia, a fost înregistrat un dosar în care SC Adibiatoni SRL avea calitatea de recurent, iar Direcţia Generală de Control Silvic şi Cinegetic - Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Bucureşti a fost intimat. Pe data de 20.05.2010, instanţa de judecată a respins plângerea contravenţională prin care se solicită anularea procesului verbal de constatare a contravenţiei nr. 005192/23.07.2009. Trei luni mai târziu de la această decizie, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 2352/254/2009, având ca obiect „plângere contravenţională". Şi în acest litigiu, părţile sunt SC Adibiatoni SRL (recurent) şi Direcţia Generală de Control Silvic şi Cinegetic - Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Bucureşti (intimat). Pe data de 08.09 2010, Tribunalul Constanţa a respins recursul.

Cercetările continuă

Surse bine informate arată că patronul SC Adibiatoni SRLnu se află pentru prima dată în atenţia poliţiştilor rutieri. Mai exact, Constantin Cătălin Mariea a avut în trecut permisul reţinut şi a mai fost sancţionat pentru diverse abateri. Lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa informează că cercetările în accidentului rutier de la Comana continuă, în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanţelor care au dus la producerea tragediei. Pe numele lui Mirea a fost deschis un dosar de cercetare penală.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii