Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:38 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tentative zadarnice de a-i găsi pe scafandrii Ispas şi Zarafu

ro

13 Sep, 2010 20:00 2689 Marime text
scafandri_-__catalin_ispas___.jpgCăutaţi de autorităţi de aproape şase zile, scafandrii Cristian Zarafu şi Cătălin Ispas sunt, în continuare, de negăsit. Ion Voicu, şeful Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) susţine că ieri s-a încercat localizarea navei Medy, însă, din cauza curenţilor extrem de puternici, scafandrii au fost obligaţi să iasă la suprafaţă.

Pe fir au intrat şi inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa, precum şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa. Jorj Unciuleanu, patronul SC Hunter's Company SRL, firmă pentru care cei doi tineri lucrau, ne-a declarat că şi ieri subalternii săi au continuat cercetările, fără nici un succes. Nu este de trecut cu vederea faptul că ieri a fost organizat un comitet de urgenţă pentru verificarea vasului scufundat.scafandri_-_nava_medy.jpg În urmă cu câteva ore, o echipă de scafandri din cadrul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare au încercat să localizeze nava Medy, care se află culcată, însă n-au reuşit să coboare decât 12 metri, epava aflându-se la 38 de metri adâncime. „Curenţii foarte puternici şi vizibilitatea redusă i-au obligat pe scafandri să iasă la suprafaţă. În zonă a rămas nava militară Antipa“, a mai precizat Ion Voicu. Cătălin Ispas avea 26 de ani, era angajat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea. Tânărul a fost avansat de la gradul de sublocotenent la locotenent pe 1 august. Era căsătorit şi avea un copil. Cristian Zarafu, era scafandru cu experienţă şi a lucrat în cadrul Agenţiei Navale de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, fiind şeful echipei de scafandri. Reamintim că echipele de salvare au extins căutările celor doi tineri până la graniţa cu Bulgaria.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Elena 14 Sep, 2010 08:32 Catalin nu avea copii. Abia se casatorise. Cristian e divortat si are un copil.Saracii de ei...