Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:55 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tată şi fiu, decedaţi la spital A lovit cu TIR-ul o Dacie şi acum trebuie să plătească scump

ro

01 Feb, 2012 03:00 1629 Marime text
Presupusul autor al accidentului rutier care i-a şocat pe locuitorii municipiului Medgidia, din luna mai 2010, când două doi bărbaţi (tată şi fiu) şi-au pierdut viaţa la câteva zile după ce au fost loviţi de un autotren, şi-a primit condamnarea pe latură civilă. Magistraţii Judecătoriei Medgidia au dispus ca atât şoferul TIR-ului, cât şi societatea pentru care acesta lucra, să achite câteva sute de mii de lei, cu titlu de despăgubiri către părţile civile din dosar.

Săptămâna trecută, Judecătoria Medgidia a constatat că SC Maxx Invest SRL Slobozia are calitatea de parte responsabilă civilmente în cauză şi că Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii are, de asemenea, calitatea de parte responsabilă civilmente în cauză. Totodată, instanţa de judecată a admis în parte acţiunile civile exercitate de părţile civile Liliana Nazâru, Gabriela Alexandra Nazâru şi Rodica Nazâru, obligându-l pe inculpatul Gelu Dănuţ Gheorghiu, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Maxx Invest SRL la plata sumei de 30.000 de lei cu titlu de despăgubiri materiale către părţile civile, Nazâru Rodica şi Nazâru Liliana, câte 15.000 de lei fiecare. Mai mult decât atât, Judecătoria Medgidia l-a obligat pe inculpat, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Maxx Invest SRL, la plata sumei de 12.400 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată către părţile civile, Rodica Nazâru şi Liliana Nazâru. Gheorghiu a mai fost obligat, în solidar cu SC Maxx Invest SRL, „la plata sumei de 9.360 lei reprezentând echivalentul unei prestaţii periodice în cuantum 720 lei lunar începând cu luna mai 2010 până la data împlinirii vârstei de 18 ani (27.06.2011) şi la plata unei prestaţii periodice în cuantum de 720 lei lunar începând cu data împlinirii vârstei de 18 ani până la împlinirea vârstei de 26 ani, dar numai pentru perioada cât se va afla în continuarea studiilor. Prestaţia periodică va înceta deîndată ce partea civilă nu se va mai afla în continuarea studiilor mai devreme de împlinirea vârstei de 26 de ani", conform minutei judecătoreşti. Potrivit aceleiaşi surse, Gheorghiu Gelu Dănuţ va trebui să achite, tot împreună cu SC Maxx Invest SRL, despăgubirile morale către părţile civile Liliana Nazâru (300.000 de lei), Gabriela Alexandra Nazâru (350.000 de lei) şi Rodica Nazâru (400.000 de lei).

Bani pentru SCJU Constanţa

Judecătoria Medgidia a obligat Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii să plătească sumele la care a fost obligat inculpatul, în solidar cu partea responsabilă civilmente, către părţile civile menţionate, direct şi nu în solidar cu aceştia, inclusiv cheltuielile de judecată. Magistraţii au constatat că Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa s-a constituit parte civilă în cauză, iar pe cale de consecinţă Gheorghiu, alături de firma mai sus precizată, va trebui să achite suma de 4.132,39 de lei cu titlul de cheltuieli de spitalizare. De menţionat că decizia Judecătoriei nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.

Dinamica

Amintim că pe data de 7 mai 2010, la ora 15.30, Gelu Dănuţ Gheorghiu, domiciliat în Călăraşi, a condus un TIR pe şoseaua de centură a municipiului Medgidia. Ajuns la intersecţia cu strada Poporului din localitate, inculpatul nu ar fi văzut indicatorul STOP şi a intrat în coliziune frontală cu autoutilitara Dacia condusă de Ilie Nazâru şi în care se afla fiul acestuia, Gabriel Sorin Nazâru. În urma impactului deosebit de puternic, cele două persoane aflate în maşină au fost transportate la spital. Din păcate, Ilie Nazâru a decedat pe data de 18 mai 2010, iar decesul fiului său, Sorin Nazîru, a fost constatat pe 27 mai. Gheorghiu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă în formă agravantă, conform articolului 178, alineatele 1, 2 şi 5, din Codul penal, iar în faţa anchetatorilor a recunoscut faptele. Şoferul TIR-ului a mai spus că nu consumase alcool şi că avea o viteză de circa 40-50/h, la momentul producerii accidentului. Pe data de 22 iunie 2011, Gheorghiu a fost condamnat la pedeapsa de doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, în cele din urmă pedeapsa fiindu-i suspendată sub supraveghere, iar termenul de încercare fiind stabilit la cinci ani.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii