Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surprize, surprize Zile „pe sub mână" şi candidaţi „reactivaţi" la concursul pentru comanda IPJ Constanţa

ro

25 Jun, 2011 00:00 2171 Marime text
4_concurs.jpgProgramat pentru data de 6 iulie, concursul pentru ocuparea celei mai înalte funcţii din Poliţia Judeţeană Constanţa se arată a fi mai interesant decât ar fi putut părea la o primă vedere. Pe parcursul zilei de ieri, nu numai că au apărut zile în plus de înscriere, dar şi aşa-numiţi candidaţi-surpriză şi-au auzit numele strigat de inspectorul-şef al Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestor dr. Liviu Popa. Ba, mai mult, în timp ce unii îşi auzeau numele pe lista înscrişilor, alţii, despre care s-a vorbit „pe surse" că ar fi fost candidaţi siguri, au fost lăsaţi pe dinafară.

Anunţat cu surle şi cu trâmbiţe la începutul acestei săptămâni, concursul pentru funcţia de inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, dar şi pentru cea de inspector-şef adjunct al aceleiaşi instituţii a fost programat să aibă loc pe data de 6 iulie. Deşi se stabilise ca ultima zi de înscriere să fie joi, 24 iunie, până la ora 16.00, chestorul dr. Liviu Popa, comandantul Inspectoratului General al Poliţiei Române, a venit ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, cu o informaţie-şoc: nu numai că înscrierile s-ar fi terminat de fapt abia ieri, la ora 16.00, dar există ceea ce s-ar putea numi un candidat-surpriză. Acesta, potrivit informaţiilor oferite de şeful Poliţiei Române, ar fi nimeni altul decât comisarul-şef Victor Popescu, fost şef, la un moment dat, al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. În cadrul conferinţei de presă, comandantul IGPR a infirmat informaţia potrivit căreia comisarul-şef Ervin Ciorabai s-ar fi înscris şi el la concurs, deşi era cotat drept candidat sigur la bursa zvonurilor în presupusa ultimă zi a înscrierilor. În condiţiile noilor „mişcări" de trupe, s-au stabilit trei concurenţi siguri pentru examenul din 6 iulie, spune şeful Inspectoratului General, chestorul Popa. Aceştia sunt comisarul-şef Valentin Burlacu, din cadrul Structurii Centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa, şi comisarul-şef Victor Popescu, „reactivat" din cadrul Direcţia Cazier Judiciar şi Evidenţă Operativă a Inspectoratului General al Poliţiei Române - pentru funcţia de inspector şef, iar comisarul-şef Camil Manea, comandantul Serviciului Judeţean Anticorupţie Constanţa al Direcţiei Generale Anticorupţie - pentru funcţia de inspector-şef adjunct. „Am hotărât de comun acord cu ministrul Traian Igaş să nu desemnăm un inspector-şef al IPJ Constanţa interimar pe o perioadă de două-trei luni, până la organizarea concursului pentru funcţie, iar apoi acesta să nu ia concursul şi să-l fi numit degeaba. În aceste condiţii, l-am împuternicit inspector-şef pe comisarul-şef Adrian Rapotan, inspectorul-şef adjunct al IPJ Constanţa, până la organizarea concursului din 6 iulie", a declarat chestorul Popa.

Cât avea Popescu în 2008

Iar pentru că, din motivele expuse mai sus, anume că este un candidat surpriză, averea comisarului-şef Victor Popescu nu a putut fi prezentată în ediţia de ieri a cotidianului nostru alături de cele ale celorlalţi candidaţi, o prezentăm în ediţia aceasta. Astfel, conform ultimei declaraţii de avere a comisarului-şef afişată pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei Române, document ce datează din anul 2008, soţia comisarului-şef Victor Popescu - fost şef al IPJ Constanţa, pe atunci director adjunct al Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate - avea în proprietate trei terenuri, două arabile şi unul intravilan. Primul teren arabil, de 2.000 mp, se află în Albeşti şi a fost dobândit în baza Legii 18/1991, în anul 1994. Soţia comisarul-şef Popescu mai deţine un teren arabil de 2.500 mp în comuna Limanu, suprafaţa fiind cumpărată în anul 2003, dar şi un teren intravilan situat în satul 2 Mai, cu o suprafaţă de 1.100 mp, cumpărat în anul 2001. În Mangalia, soţia fostului şef al IPJ Constanţa deţine un apartament de circa 40 mp cumpărat în 1991 şi o casă de locuit de 150 mp construită în anul 1999. Familia Popescu avea în anul 2008 un Ford fabricat în 2002 şi un Volkswagen Passat din 2001. La capitolul datorii, adjunctul DGCCO de la vremea aceea a menţionat că avea de restituit suma de 15.000 de euro până în 2013 către o unitate bancară, în urma unui credit contractat în 2008. Salariul de poliţist îi asigura comisarului-şef Victor Popescu un venit anual de circa 80.000 de lei în urmă cu trei ani, salariul soţiei nefiind menţionat. Totuşi, aceasta a realizat la vremea respectivă un venit de 500 de euro/lună din închirierea apartamentului şi 1.000 de lei din „arendă teren agricol". Dată fiind natura mai degrabă „surprinzătoare" a concursului programat pentru data de 6 iulie, rămâne de văzut cine va fi desemnat câştigător.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ALCIBIADE 25 Jun, 2011 13:38 In anul 2006 l-am vazut cu ochii mei pe dl. cms.sef Popescu cand a luat spaga un plic cu bani de la rommii din Palas Constanta, era intr-un jeep, a oprit in statia de troleu, a venit un dolofan, i-a dat plicul, l-a bagat la piept in haina, a demarat cu scartit de roti pentru ca m-a observat ca l-am vazut cand lua spaga...Merita functia dle. IGAS ????....
  • mangaliot 24 Jun, 2011 23:30 Popescu a uitat sa treaca in declaratie hotelul sotiei. Mafiotul nr. 1 probabil ca si-a cumparat locul de sef.