Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spulberat langa trecerea de pietoni

ro

12 Oct, 2009 02:35 924 Marime text

Cumplit accident de circulaţie, week-end-ul trecut, pe şoselele constănţene. Un bărbat de doar 49 de ani se luptă cu moartea pe patul de spital, după ce a fost spulberat de un Peugeot, în timp ce traversa la niciun metru în afara trecerii de pietoni. Medicii sunt destul de rezervaţi în legătură cu şansele bărbatului la viaţă.

Poliţiştii Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Constanţa spun că Niculae Costea, în vârstă de 49 de ani, din Constanţa, a încercat să traverseze şoseaua Mangaliei, însă a păşit pe carosabil la niciun metru distanţă de trecerea de pietoni amenajată în zonă. Distanţa i-a fost aproape fatală, întrucât şoferul Peugeout-ului înmatriculat CT 32 DDD, Dilek Bolac, în vârstă de 21 de ani, din Constanţa, nu a mai avut timp de reacţie şi l-a spulberat de pe carosabil. Pietonul a fost proiectat pe asfalt, la câţiva metri depărtare, unde s-a prăbuşit în stare de inconştienţă. Medicii de pe ambulanţă l-au găsit în stare critică, cu slabe semne vitale şi l-au transportat cât s-a putut de repede la Urgenţa Spitalului Clinic Judeţean Constanţa. Cadrele de specialitate spun că bărbatul a ajuns în Secţia de Reanimare mai mult mort decât viu. Doctorii s-au luptat ore în şir să-l menţină pe linia de plutire şi nu pot spune decât că bărbatul este încă în viaţă. Se află în comă profundă şi a suferit o comoţie cerebrală, însă trăieşte, conectat la aparate în Secţia de Terapie Intensivă a spitalului constănţean. Din păcate însă, medicii sunt destul de rezervaţi cu privire la şansele sale de supravieţuire.

La locul tragediei, poliţiştii de la Rutieră l-au supus pe şoferul implicat în accident etilotestului Drager şi au stabilit că acesta nu a consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. Şocat, şoferul le-a explicat poliţiştilor că venea dinspre strada Caraiman, pe banda a III-a, şi că lângă trecerea de pe şoseaua Mangaliei s-a trezit cu pietonul în faţa maşinii. În ciuda manevrelor disperate de a evita impactul, tragedia a fost iminentă. Poliţiştii de la Rutieră au deschis o anchetă penală pentru a elucida împrejurările în care s-a produs cumplitul accident. Conducătorul auto este cercetat penal pentru vătămare corporală gravă şi a rămas fără permisul de conducere. În cel mai sumbru scenariu, în care bărbatul nu va supravieţui, poliţiştii spun că încadrarea juridică se va schimba în ucidere din culpă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii