Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:49 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soţ de bibliotecară? Şoferul Mercedesului incendiat la Dorobanţu, în faţa organelor de anchetă

ro

10 May, 2012 00:00 1526 Marime text
incendiu-sediuPolitiarutiera.jpgÎn cazul în care bărbatul nu s-ar fi prezentat la Poliţie în termenul de 24 de ore, oamenii legii nu-l mai puteau testa, nu ar fi putut să-i deschidă un eventual dosar penal, însă i-ar fi reţinut permisul de conducere pentru 30 de zile

Lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa derulează cercetări specifice în dosarul misteriosului incident din urmă cu două seri, în urma căruia un automobil marca Mercedes, s-a făcut scrum, iar şoferul a dispărut, pur şi simplu, de la faţa locului. Conducătorul maşinii, care potrivit unor surse ar fi soţul unei bibliotecare, s-a prezentat aseară la Poliţie.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea" au fost solicitaţi să intervină, în seara zilei de 8 mai, în vederea localizării şi lichidării unui incendiu izbucnit la un automobil. Din primele cercetări, a reieşit că maşina în cauză a fost implicată într-un incident rutier, pe drumul care leagă localităţile Dorobanţu şi Nicolae Bălcescu, iar din cauza avariilor suferite a luat foc. Deplasaţi la incident, pompierii nu l-au găsit pe conducătorul auto la faţa locului, după stingerea incendiului stabilind că totul a pornit de la scurgeri de combustibil. Pentru că au crezut, iniţial, că şoferul se află la spital, oamenii legii au luat drumul către cea mai apropiată unitate sanitară, însă efortul lor nu a fost încununat de succes. Abia apoi, poliţiştii rutieri au stabilit că şoferul din Mercedes nu a ajuns în atenţia medicilor. Spre seară, bărbatul s-a prezentat în faţa poliţiştilor şi a declarat că el a fost la volanul automobilului.

Ca o tamponare

Având în vedere că bărbatul este „curat", în sensul că nu consumase băuturi alcoolice, incidentul rutier are şanse mari să fie cercetat precum o banală tamponare. Pentru că s-a prezentat la sediul Poliţiei Rutiere, în termen de 24 de ore de la producerea incidentului, şoferul a fost testat pentru a se stabili dacă a consumat sau nu băuturi alcoolice. Mai mult decât atât, rutieriştii au căutat pe trupul bărbatului răni apărute din cauza accidentului. În cazul în care acestea ar fi existat, şoferul risca să fie cercetat pentru părăsirea locului accidentului fără acceptul organelor de anchetă, chiar dacă a survenit propria vătămare corporală. De asemenea, în cazul în care bărbatul nu s-ar fi prezentat la Poliţie în termenul de 24 de ore, oamenii legii nu ar fi avut pârghiile legale să-l testeze, să-i întocmească un eventual dosar penal, însă ar fi putut să-i reţină permisul de conducere pentru 30 de zile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii