Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:36 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sentinţa-premieră a Judecătoriei Constanţa, confirmată de Tribunal Opt luni în detenţie pentru sfidarea organelor judiciare

ro

27 Nov, 2010 02:01 1617 Marime text
Magistraţii Tribunalului Constanţa au confirmat sentinţa în premieră dată de Judecătoria Constanţa, care a condamnat un individ la opt luni de închisoare cu executare, pentru sfidarea organelor judiciare. În prezent, Daniel Teodorescu, individul cu pricina, mai poate ataca pedeapsa în recurs, adresându-se Curţii de Apel Constanţa şi solicitându-le magistraţilor reducerea pedepsei, pe care o consideră mult prea aspră. Daniel Teodorescu, din Eforie Nord, este primul individ condamnat cu executare în baza articolului 2721 din Codul penal, pedeapsa primită de Teodorescu fiind orientată către maximul prevăzut de lege.

În articolul respectiv este stabilit că „întrebuinţarea de cuvinte insultătoare ori gesturi obscene sau ameninţătoare la adresa integrităţii fizice a unui judecător, a unui procuror sau a unui organ de cercetare penală, de către o persoană care participă sau asistă la o procedură care se desfăşoară în faţa instanţei sau a organului de urmărire penală se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă". De asemenea, se mai arată că limitele de pedeapsă sunt la fel şi pentru „întrebuinţarea de cuvinte insultătoare ori gesturi obscene sau ameninţătoare în mod nemijlocit la adresa integrităţii fizice a unui judecător, a unui procuror sau a unui organ de cercetare penală, poliţist sau jandarm, pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiei". Daniel Teodorescu a fost deferit instanţei de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, sub acuzaţiile de ultraj, vătămare corporală şi sfidarea organelor judiciare.

A „ciufulit" poliţistul

În actul de acuzare întocmit de procurori pe baza probelor administrate în timpul anchetei, se arată că faptele care i se reţin în sarcină lui Teodorescu s-au produs pe 30 octombrie 2007, când acesta l-a agresat pe Marius Păvălachi, inspector comercial în cadrul Primăriei Eforie, pe motiv că victima nu i-ar fi eliberat o autorizaţie de funcţionare. Faptele nu s-au oprit însă aici, în aceeaşi zi Teodorescu agresându-i şi pe poliţiştii care urmau să-i investigheze cazul, inspectorul principal Bogdan Dima, şeful Formaţiunii Ordine Publică fiind cel care a ieşit şifonat din „ciocnirea" cu scandalagiul din Eforie, după ce a încercat să prevină o răfuială în faţa sediului Poliţiei Eforie. La finalul cercetării judecătoreşti, suspectul a fost găsit vinovat şi condamnat la şapte luni de închisoare, pentru ultraj, şi opt luni de detenţie, pentru sfidarea organelor judiciare, ambele pedepse fiind cu executare efectivă, în penitenciar. Potrivit legislaţiei române în vigoare, individul urmează să execute pedeapsa cea mai grea, de opt luni de detenţie, în prezent fiind oricum arestat în altă cauză, fiind suspectat că ar fi comis un furt. Sentinţa pronunţată în premieră de magistraţii Judecătoriei Constanţa a fost confirmată de judecătorii Tribunalului Constanţa, care i-au respins apelul lui Daniel Teodorescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii