Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupul Clienţilor cu credite în CHF, o nouă zi de proteste în faţa Palatului Parlamentului

ro

10 Feb, 2015 08:49 1203 Marime text
Daniel Teodorescu, membru al Grupului Clienţilor cu Credite în CHF, a declarat pentru Agerpres că membrii şi clienţi cucredite în  franci elveţieni vor organiza o nouă acţiune de protest.

“Marţi, 10 februarie, va avea loc o nouă acţiune de protest, tot în faţa Palatului Parlamentului, însă între orele 14.00 – 17.00, pentru a ne suprapune cu şedinţa Comisiei de buget, finanţe, în cadrul căreia va fi audiată conducerea Băncii Naţionale a României. De miercuri, 11 februarie, intenţionăm să demarăm o acţiune de boicotare a activităţii sucursalelor băncilor din România, prin efectuarea de plăţi de numai 1 leu prin casierie. Pentru cele două mitinguri, de luni şi marţi, am depus deja cerere de autorizare la Primăria Capitalei”, a declarat Daniel Teodorescu.
 
Acelaşi grup a oprganizat şi duminică un miting de protest în Piaţa Constituţiei, solicitând Guvernului, Camerei Deputaţilor, Băncii Naţionale şi băncilor comerciale convertirea în lei a creditelor în valuta, respectiv a celor în franci, euro şi dolari.

La acţiunea de duminică au participat aproximativ o mie de persoane din Bucureşti , dar şi persoane venite din mai multe oraşe ale ţării precum Constanţa, Galaţi, Brăila şi Călăraşi. Clienţii au scandat au afişat pancarte pe care se putea citi "Nu vrem banii de la stat, vrem sistem reglementat", "Conversia la cursul istoric plus 20%", "Banca = cămătar legalizat de BNR şi de stat".

Sursa foto: Facebook.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii