Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:12 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se schimbă Codul Rutier din 19 ianuarie 2013 Ce trebuie să mai ştim în legătură cu permisele auto

ro

15 Nov, 2012 02:44 2615 Marime text
ZIUA de Constanţa continuă prezentarea noilor prevederi ale Legii privind modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 - circulaţia pe drumurile publice.

Astfel, conform datelor puse la dispoziţie de Monitorul Oficial al României, permisele de conducere se vor elibera pentru categoriile C1, C, D1 şi D conducătorilor auto care deţin permis de conducere categoria B şi care au promovat examenul corespunzător categoriei solicitate. Mai departe, pentru categoriile BE, C1E, CE, D1E şi DE, permisele vor fi eliberate conducătorilor auto care deţin permis de conducere pentru categoriile B, C1, C, D1, respectiv D şi care au promovat examenul corespunzător categoriei solicitate. Monitorul Oficial mai informează că „permisele de conducere dau dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, după cum urmează: permisele de conducere eliberate pentru categoriile C1E, CE, D1E sau DE sunt valabile pentru ansamblurile de vehicule din categoria BE, permisele de conducere eliberate pentru categoria CE sunt valabile pentru categoria DE, dacă titularii deţin permis de conducere pentru categoria D, permisele de conducere eliberate pentru categoria CE, respectiv categoria DE sunt valabile pentru ansamblurile de vehicule din categoria C1E, respectiv categoria D1E, permisele de conducere eliberate pentru orice categorie sunt valabile pentru vehiculele din categoria AM, permisele de conducere eliberate pentru categoria A2 sunt valabile şi pentru categoria A1, permisele de conducere eliberate pentru categoriile A, B, C sau D sunt valabile pentru categoriile A1, A2, B1, C1, respectiv D". Nu este de trecut cu vederea faptul că permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile pentru triciclurile cu motor având o putere de peste 15 kW, cu condiţia ca deţinătorii permiselor să aibă vârsta de 21 de ani împliniţi. Cele mai sus precizate vor intra în vigoare de la data de 19 ianuarie 2013.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • stoica 25 Nov, 2012 20:31 ... eu m-am inscris in 9 noiembrie 2012 la cursuri pt. parmis cat. A, am executat orele de teorie, conducere pologon, dupa care am sa ridic dosarul in 12 decembrie, urmand a il depune pt.programare examen teorie. probabil ca anul acesta nu mai reusesc a fi examinata la teorie si poligon,deoarece nu cred ca ma mai incadrez in acest an, iar proba poligon v-a ingreuna vremea...as dori sa stiu daca anul viitor vor putea da poligonul tot pe motor 250 cm2 si voi da si conducere oras? multumesc si astept raspuns