Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:37 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se deschide Arestul pentru încătuşaţii dosarului „Mafia din Portul Constanţa"

ro

12 May, 2012 00:00 3420 Marime text
04_port_-_perchezitii_dga.jpgCele 13 persoane încătuşare în dosarul denumit generic „Mafia din Portul Constanţa" ies, săptămâna viitoare, din Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Judeţului. Asta doar dacă procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa nu le vor face o surpriză tuturor inculpaţilor şi îi vor trimite în judecată, iar cu această ocazie să ceară instanţei de judecată prelungirea măsurii de arest preventiv.

Conform Portalului instanţelor de judecată, la aceste momente, în Arestul Poliţiei Constanţa se mai află Simona Andrei, (agent de pază), Marian Cristian Dumitru, (agent de pază), Vasile Bulgaru (agent de pază), dar şi Carmil Sipoş. Daniel Dumitru Corîciu, Dumitru Ionuţ Arotăriţei, Marcel Crăciun, Dorel Iulian Munteanu, Constantin Acozmulesei, Ştefan Giorgian Poenaru, Mihai Fânariu, Andrei Dănuţ Botez. Asta după ce, pe data de 17 aprilie, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au dispus înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpaţilor Iuliu Cosmin Buştiuc, Cristian Badea, Emil Boghiu, Cristian Moşoiu, Alex Tiberiu Neacşu, Giorgian Ştefan Poenaru şi Ciprian Stoica cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu. Înainte de a-i pune în libertate pe cei şapte, instanţa de judecată a prelungit durata măsurii arestării preventive a tuturor celorlalţi inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data de 19 aprilie şi până la data de 18 mai, inclusiv. După cum precizam şi mai sus, uşile Arestului ar putea rămâne închise dacă procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa îi vor trimite în judecată pe inculpaţi, ocazie cu care să ceară instanţei de judecată prelungirea măsurii de arest preventiv.

Sigilii pentru toţi

Port_-_perchezitii_politia_transporturi_maritime_ofiteri_dga_33.jpg

Conform organelor de anchetă, în perioada noiembrie 2011 - februarie 2012, inculpaţii (dintre care cinci agenţi de poliţie la Serviciul Poliţie Transporturi Maritime Constanţa, un agent de poliţie al Grupului de Nave Constanţa, un agent de poliţie la Secţia 5 Poliţie Constanţa, trei agenţi de pază de la o societate de pază) au sprijinit sustragerile din zona Portului Constanţa comise de mai multe persoane (dintre care şapte au format obiectul propunerii de arestare preventivă) care s-au asociat în vederea săvârşirii de infracţiuni. „ (... ) Unii inculpaţi, agenţi de poliţie şi agenţi de pază, au pus la dispoziţia celor care sustrăgeau bunuri, sigilii de mai multe tipuri, toate cu regim special, pentru a masca urmele efracţiei vagoanelor şi pentru a îndepărta momentul constatării", potrivit procurorilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii