Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:22 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şcoala Poliţiei de Frontieră Constanţa îşi închide porţile Cei trei directori au reuşit să „sară gardul" la IJPF Brăila şi Ialomiţa (documente)

ro

30 Jul, 2011 01:17 3905 Marime text
Potrivit unor surse bine informate, cei 19 angajaţi civili din cadrul Şcolii de Formare Iniţială şi Continuă a Personalului Poliţiei de Frontieră Constanţa vor rămâne fără un loc de muncă, din data de 2 august 2011. Aceleaşi voci arată că cei 51 de poliţişti din cadrul şcolii au fost puşi la dispoziţie şi pot participa numai în faza a doua concursurilor de departajare. În tot acest timp, fostul director al SFICPPF Constanţa, comisarul-şef Dumitru Radu, şi adjunctul acestuia pe linie de Logistică, comisarul Marin Dincă, au fost numiţi, în mod oficial, şefi ai Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Brăila. Şi comisarul-şef de poliţie Ciorabai Ervin, fost director adjunct pe linie de Învăţământ în cadrul SFICPPF Constanţa, şi-a găsit un post călduţ: inspector şef adjunct al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Ialomiţa.

Potrivit datelor oficiale, Şcoala de Formare Iniţială şi Continuă a Personalului Poliţiei de Frontieră Constanţa a luat fiinţă la data de 27 iunie 2001. Pe data de 6 iulie 2011, ştatul de organizare şi funcţionare al instituţiei a fost abrogat, iar cei 51 de poliţişti din cadrul şcolii au fost puşi la dispoziţia Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa. Cei 19 angajaţi civili din cadrul SFICPPF Constanţa au primit preavize, iar, din data de 2 august 2011, vor rămâne fără un loc de muncă. Surse bine informate arată că cei 51 de poliţişti mai au o şansă să rămână în cadrul Poliţiei de Frontieră Constanţa: au posibilitatea de a participa la cea de-a doua etapă a concursurilor de departajare, testări ce vor avea loc în perioada imediat următoare. În acest timp, fără prea multă agitaţie, toţi cei trei foşti directori ai Şcolii de Formare Iniţială şi Continuă a Personalului Poliţiei de Frontieră şi-au găsit câte un post călduţ, de unde pot privi închiderea instituţiei de învăţământ. Spre exemplu, fostul director al SFICPPF Constanţa, comisarul-şef Dumitru Radu, şi adjunctul acestuia pe linie de Logistică, comisarul Marin Dincă, au fost numiţi, în mod oficial, şefi ai Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Brăila.

S-au grăbit cu prezentarea

La rândul său, comisarul-şef de poliţie Ciorabai Ervin, fost director adjunct pe linie de Învăţământ în cadrul SFICPPF Constanţa, cotat la bursa zvonurilor drept un viitor şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, este inspector şef adjunct al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Ialomiţa. Revenind la noii şefi ai IJPF Brăila, aceştia şi-au postat, pe site-ul oficial al inspectoratului, pozele, declaraţiile de avere şi CV-urile realizate din vremea când conduceau SFICPPF Constanţa. În CV-ul său, comisarul-şef Dumitru Radu spune că, din 15 iulie 2006 şi până în prezent, este director al Şcolii de Formare Iniţială şi Continuă a Personalului Poliţiei de Frontieră Constanţa, iar comisarul Marin Dincă este, în prezent, tot conform propriului CV, din 2009, adjunct pe linie de Logistică al SFICPPF Constanţa. Şcoala de Formare Iniţială şi Continuă a Personalului Poliţiei de Frontieră Constanţa a fost instituţia de învăţământ şi de pregătire a agenţilor poliţiei de frontieră prin cursuri de iniţiere în carieră, formare sau perfecţionare din subordinea nemijlocită a Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii