Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:15 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scaunul blestemat IPJ Constanta, din nou, fara sef

ro

31 Mar, 2010 02:46 4072 Marime text
cap_3.jpg Printre numele vehiculate pentru şefia IPJ Constanţa s-ar număra cel al lui Valentin Burlacu, fost ofiţer în cadrul Poliţiei Medgidia, dar şi cel al şefului Poliţiei Mangalia, comisarul-şef Nicolae Pescaru.

Şoc la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa. După ce a fost chemat în faţa consiliului Inspectoratului General al Poliţiei Române, inspectorul-şef Aurelian Zaheu va părăsi scaunul IPJ Constanţa. Potrivit unor surse neoficiale, comisarul-şef a fost pus în faţa unei decizii mai degrabă sumbre: eliberat din funcţie şi retrogradat.

zaheu_-_aurelian_zaheu_01.jpgTotuşi, hotărârea superiorilor săi nu vine neapărat ca o surpriză pentru inspectorul-şef, dat fiind că, până la această decizie, comisarul-şef a primit mai multe semnale negative, printre care se numără şi faptul că nu a fost avansat la gradul de chestor, cu toate că a promovat examenul pentru grad. De menţionat că numele său nu s-a regăsit pe niciunul dintre decretele semnate de preşedintele Traian Băsescu privind avansarea în gradul de general şi de chestor cu ocazia zilei de 1 Decembrie, anul trecut. Totodată, ordinul de avansare în grad a inspectorului-şef a lipsit şi de la Ziua Poliţiei, serbată pe 25 martie. La începutul acestei săptămâni, inspectorul-şef s-a prezentat în faţa consiliului de onoare al Inspectoratului General al Poliţiei Române. Pus în faţa deznodământului privind o posibilă retrogradare şi eliberarea din funcţie, comisarul-şef, potrivit unor surse, a ales să-şi dea demisia. Totuşi, informaţia nu a fost confirmată de Zaheu, care, în ciuda apelurilor repetate şi a mesajelor transmise pe telefonul mobil, nu a răspuns solicitărilor noastre de a-l contacta. Comisarul-şef Dorin Colidiuc, adjunct al IPJ Constanţa, a confirmat faptul că inspectorul-şef s-a prezentat în faţa comisiei de disciplină, legat de controlul Ministerului Administraţiei şi Internelor din luna septembrie 2009, dar a precizat că nu ştie ce sancţiune s-a dispus faţă de acesta. Aurelian Zaheu a ocupat funcţia de inspector-şef la Constanţa din luna martie 2008, când a fost numit interimar la conducerea IPJ. Ulterior, el a câştigat concursul pentru funcţie în luna august a aceluiaşi an. Potrivit unor surse neoficiale, printre numele vehiculate pentru şefia IPJ Constanţa s-ar număra Valentin Burlacu, fost ofiţer în cadrul Poliţiei Medgidia, dar şi cel al şefului Poliţiei Mangalia, comisarul-şef Nicolae Pescaru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cititor 31 Mar, 2010 16:17 Cine o fi acest Burlacu ca ,nu prea am auzit de el si de ce ,fost ofiter, actualmente pe unde presteaza?Cit despre Pescaru, probabil ca, se explica cauza scandalului de presa din ultimele zile.Pina la urma bine ar fi, ca numirea sa nu fie pe deja fumatele criterii politice, ci doar pe competenta, desi, sincer nu prea cred,fiindca am vazut si la alte judete recent.