Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Chirciu, ginerele lui Aurelian Zaheu, a fost condamnat definitiv

ro

13 Feb, 2015 16:20 4602 Marime text
Mircea Chirciu, ginerele lui Aurelian Zaheu, fostul inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, a fost condamnat definitiv. Azi, Curtea de Apel Constanţa i-a aplicat lui Chirciu, fiul primarului din Oltina, şase luni de închisoare, pentru ameninţare, şi un an de închisoare, pentru uz de armă letală fără drept. Curtea de Apel a contopit deciziile şi i-a aplicat lui Chirciu pedeapsa cea mai grea, de an de închisoare. Aceasta a fost suspendată condiţionat.

Prima instanţă, Judecătoria Medgidia, a constatat, pe data de 2 iunie 2014,  că infracţiunea de portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, nu mai are corespondent în noul cod penal, în modalitatea reţinută în sarcina lui Chirciu, fiind dezincriminată. „Achită pe inculpatul Chirciu Mircea pentru infracţiunea de portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului întrucât fapta nu mai este prevăzută ca infracţiune de legea penală. Achită pe inculpatul Chirciu Mircea pentru infracţiunile de uz de armă letală fără drept şi de ameninţare întrucât faptele nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni. Aplică inculpatului Chirciu Mircea sancţiunea amenzii cu caracter administrativ în cuantum de 1.000 (una mie) lei. Confiscă de la inculpat una bucată arma de vânătoare“, au mai decis magistraţii Judecătoriei Medgidia. Aşa cum precum şi mai sus, hotărârea magistraţilor a fost modificată în sensul că Mircea Chirciu a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare condiţionată.

Chirciu ar fi executat un foc de armă în plan vertical şi l-ar fi ameninţat pe Ion Curt, in contextul unui conflict spontan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii