Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:05 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal, între magistraţi, la Parchetul Tribunalului

ro

12 Nov, 2010 02:09 2228 Marime text

cap_1.jpgAnchetată de Consiliul Superior al Magistraturii pentru posibile încălcări ale Codului deontologic al judecătorilor şi procurorilor, prim-procurorul adjunct delegat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, magistratul Valentina Boboc, a solicitat ieri un termen pentru a-şi pregăti apărarea. Surse apropiate cazului susţin că scandalul ar fi pornit după ce, proaspăt instalată în funcţia de adjunct al Parchetului Tribunalului Constanţa, magistratul Boboc le-ar fi luat la rost pe şefele Secţiilor Urmărire Penală şi Maritim Fluvial.

Scandalul ar fi izbucnit în această vară, când proaspătului numit adjunct abia dacă i se uscase cerneala pe ordinul de numire, ordin care datează din 15 iulie 2010. Astfel, în urma unui conflict, procurorul şef al Secţiei Urmărire Penală, Laura Belu, dar şi Corina Mihaela Scăeţeanu, procurorul şef al Secţiei Maritim Fluvial ar fi fost certate destul de aspru de magistratul Valentina Boboc. Scandalul a dus la sesizarea Comisiei de disciplină pentru judecători, care la rândul său a sesizat CSM privind posibila încălcare de către procurorul Boboc a dispoziţiilor articolelor 17 şi 18 din Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor. Articolele respective se referă la faptul că „judecătorii şi procurorii sunt datori să se abţină de la orice acte sau fapte de natură să compromită demnitatea lor în funcţie şi societate" (art. 17) şi, respectiv, „relaţiile judecătorilor şi procurorilor în cadrul colectivelor din care fac parte trebuie să fie bazate pe respect şi bună-credinţă, indiferent de vechimea în profesie şi de funcţia acestora" (art. 18 alin.1). Nu în ultimul rând, se mai arată că „judecătorii şi procurorii nu îşi pot exprima părerea cu privire la probitatea profesională şi morală a colegilor lor". Ieri, CSM a amânat judecata cauzei, după ce Valentina Boboc a cerut un termen pentru pregătirea apărării.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tepes 12 Nov, 2010 16:22 bravo boboc -ceilalti sint din mafia deliorga-desecretizati dosraul de la dna de coruptie al lui deliorga -unde e dosarul penal al celor care administreaza firma belucosti a fratelui procuroarei belu-evaziune fiscala fals uz de fals m nic cu fratele belu si arion cludiu ssi altii ce face dna csm sri 0962 si dga bucuresti?
  • don corleone 12 Nov, 2010 16:11 Aaaa!!!! Iata ca...dintr-o data...stiti si ce prevad art.17 si 18 din Codul Deontologic.Acum vreo doua saptamani prevedeau altceva...sau atunci ati citit din greseala dintr-o carte de bucate ?
  • Andreea 12 Nov, 2010 00:01 publicati din nou neadevaruri...discutiile au avut loc inainte de numirea doamnei prim procuror adj in functie si până acum cele 2 doamne "certate "n-au reusitsa probeze cele sustinute ...ar trebui sa dovediti ca e vorba de un scandal,iar daca nu puteti va asumati riscul de a raspunde... chiar si pecuniar