Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:08 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem structura Poliţiei Constanţa Iată ce poate face, într-o zi de lucru, mâna dreaptă a comisarului-şef Burlacu

ro

26 Sep, 2011 01:00 3339 Marime text
cap_4.jpgServiciul condus de comisarul doctor Lucian Gheorghe se asigură şi de întocmirea buletinelor de presă pentru informarea zilnică a populaţiei judeţului cu privire la principalele aspecte ce rezultă din situaţia operativă

Potrivit datelor oficiale, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa este alcătuit dintr-un număr de 14 servicii, un birou, un centru şi o secţie. Începând cu ediţia de azi, cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă în detaliu atribuţiile fiecărui serviciu, aşa cum sunt ele prevăzute în informările oficiale, primul pe listă fiind Serviciul Cabinet, unde ca şef îl găsim pe comisarul doctor Lucian Gheorghe. Acesta are în subordine aproape 40 de oameni şi este văzut drept unul dintre cei mai buni oameni din Poliţia Constanţa.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa informează că Serviciul Cabinet „organizează şi realizează primirea şi prelucrarea datelor şi informaţiilor referitoare la situaţia operativă din zona de responsabilitate, formulează concluzii şi propuneri cu privire la măsurile ce urmează a fi întreprinse". Mai mult decât atât, IPJ Constanţa mai arată că Serviciul Cabinet „asigură informarea periodică a organelor administraţiei publice locale, parchetului şi birourilor senatoriale, cu privire la principalele aspecte rezultate din activitatea inspectoratului, elaborează şi ţine la zi documentele operative necesare organizării şi desfăşurării activităţii de conducere şi întocmeşte planurile unor acţiuni de amploare ce se execută la nivelul întregului judeţ şi organizează serviciul de permanenţă şi echipele de cercetare la faţa locului, îndrumă şi controlează aceste activităţi". Serviciul condus de comisarul doctor Lucian Gheorghe se asigură şi de întocmirea buletinelor de presă pentru informarea zilnică a populaţiei judeţului cu privire la principalele aspecte ce rezultă din situaţia operativă şi înscrie datele necesare în Registrul istoric şi Jurnalul acţiunilor de luptă.IPJ_-_Valentin_Burlacu.jpg Din datele oficiale mai reiese că Serviciul Cabinet „elaborează dispoziţiile zilnice ale şefului inspectoratului, se preocupă de realizarea unor activităţi educative şi cultural-artistice (simpozioane, expuneri, întâlniri pe diferite teme, vizionări de spectacole, filme, vizite la muzee, monumente şi locuri istorice) şi organizează / coordonează activitatea pe linia documentelor ce conţin informaţii clasificate". Subalternii comisarului doctor Lucian Gheorghe mai urmăresc respectarea reglementărilor legale privind primirea-predarea corespondenţei, precum şi modul de folosire a ştampilelor şi sigiliilor, asigură, la cerere, acordarea asistenţei juridice pentru toate unităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor de pe raza de competenţă şi reprezintă interesele Ministerului Administraţiei şi Internelor în faţa instanţelor judecătoreşti civile, militare şi a altor organe de jurisdicţie, urmărire penală sau notariate, precum şi în raporturile cu persoane juridice şi fizice.

Unul dintre cei mai buni 

Serviciul Cabinet mai asigură cunoaşterea şi aplicarea noilor acte normative de către personalul unităţii şi ajută la conceperea unor strategii cadru la nivel local de colaborare a poliţiei cu comunitatea, pentru a putea fi puse în aplicare, potrivit listei atribuţiilor. Acest document continuă cu „asigură colaborări cu autorităţile locale şi cu ONG-urile locale, în vederea elaborării unor programe de prevenire a criminalităţii, pe plan local" şi cu „preocuparea pentru stabilirea cadrului general de parteneriat cu comunitatea, elaborând şi încheind protocoale de colaborare". Serviciul Cabinet mai conduce activitatea privind întocmirea şi înmânarea livretelor militare poliţiştilor care îşi încetează raporturile de muncă cu unitatea dar şi asigură raportarea evenimentelor prin dispecerat la eşaloanele superioare. Comisarul-şef de poliţie Valentin Burlacu, inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, spune că Lucian Gheorghe, şeful serviciului mai sus precizat, este unul dintre cei mai cei mai competenţi oameni din inspectorat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Coleg cu Gheorghe Lucian 26 Sep, 2011 07:08 Gheorghe Lucian nu prea are timp de munca in inspectoratul de politie d-le Burlacu ca mai are un job la Universitatea Ovidius din Constanta..