Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:56 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a adoptat hotărârea de modificare a insignei şi legitimaţiilor de poliţişti (galerie foto)

ro

02 Feb, 2012 00:00 22102 Marime text

cap_5.jpgSub numărul legitimaţiei se aplică, după caz, semnătura scanată a ministrului Administraţiei şi Internelor sau a directorului general al Direcţiei Generale Anticorupţie, în funcţie de nivelul de acces

Potrivit Monitorului Oficial al României, Partea I, nr. 76/31/2012, Guvernul a adoptat hotărârea pentru modificarea şi completarea anexei numărul 3 la Hotărârea Guvernului 1.061/2002 privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive, insignei şi documentului de legitimare pentru poliţişti. Astfel, privitor la legitimaţiile angajaţilor Direcţiei Generale Anticorupţie, pe faţă se precizează: „în partea de sus, central, rândul întâi - «România», rândul al doilea - «Ministerul Administraţiei şi Internelor» şi rândul al treilea - titulatura: «Direcţia Generală Anticorupţie».

Colţul din stânga sus este barat cu tricolorul României, în centru - stema României, în partea de jos stânga se va înscrie titulatura documentului «Legitimaţie», iar sub aceasta, unul sub celălalt, se vor scrie: gradul profesional, numele, prenumele tatălui şi prenumele titularului, iar în partea de jos dreapta, fotografia titularului, cu dimensiunile de 3 cm x 3 cm, color. Pe verso, în partea de sus, central, rândul întâi va apărea structura Direcţiei Generale Anticorupţie din care face parte titularul, rândul al treilea va fi ocupat de data emiterii legitimaţiei, iar în centru va trona sigla Direcţiei Generale Anticorupţie, încadrată stânga-dreapta de seria (trei litere), respectiv numărul (maximum cinci cifre) legitimaţiei. Potrivit Monitorului Oficial al României, Partea I, nr. 76/31/2012, sub numărul legitimaţiei se aplică, după caz, semnătura scanată a ministrului administraţiei şi internelor sau a directorului general al Direcţiei Generale Anticorupţie, în funcţie de nivelul de acces; în partea de jos, sub siglă, se consemnează: valabilitatea legitimaţiei, codul numeric personal al titularului şi treptele ce conţin gradul de acces în unităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor, aprobat pentru titularul legitimaţiei. „La articolul 2 litera d), partea introductivă se modifică şi va avea următorul cuprins: d) pentru celelalte unităţi ale Ministerului Administraţiei şi Internelor aflate în subordinea/coordonarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu excepţia celor prevăzute la lit. a), b), c) şi c1) 3. Articolul 3 se modifică şi va avea următorul cuprins: Articolul 3 Modelele legitimaţiei de serviciu, precum şi cromatica specifică a acestora sunt: pentru poliţiştii din cadrul Poliţiei Române; pentru poliţiştii din cadrul Poliţiei de Frontieră Române; pentru poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă; pentru poliţiştii din cadrul Academiei de Poliţie «Alexandru Ioan Cuza»; pentru poliţiştii din cadrul unităţilor aflate în subordinea/coordonarea Ministerului Administraţiei şi Internelor; pentru poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie", se mai arată în Monitorul Oficial.

Legendă de aur

monitor 1.jpg

Tot potrivit acestuia „(...) Insigna de poliţist are forma unui scut cu o plăcuţă dreptunghiulară în partea inferioară, în exterior, cu excepţia celei de poliţist din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, şi este confecţionată din tombac, protejată la exterior de un strat de lac incolor aplicat la cald". De menţionat că elementele de identificare specifice pentru insignele poliţiştilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie se prezintă astfel: pe fond albastru, o spadă de argint, aşezată în pal, cu vârful în jos, înconjurată de două ramuri de lauri, de acelaşi metal, încrucişate în săritoare în partea de jos şi ale căror extremităţi superioare ating garda armei; în exergă, între un cerc liniar auriu, la interior, şi unul auriu şi un altul albastru împodobit cu 10 coroane deschise, cu câte 3 fleuroane, intercalate de alte 10 fleuroane mai mici. De asemenea, de aur, la exterior, legenda scrisă cu litere majuscule, de acelaşi metal, pe fond albastru: în partea de sus şi în sensul acelor de ceasornic «Direcţia Generală Anticorupţie», iar în partea de jos şi în sens invers acelor de ceasornic, între două linii oblice, aurii, dispuse pe flancuri, se află numărul de identificare al fiecărui lucrător, compus din 4 cifre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii