Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rapotan, numit şef interimar Comisarul-şef Catană, scos la pensie deşi mai putea sta la IPJ Constanţa

ro

16 Jun, 2011 00:15 2257 Marime text
Catana_CatanaDumitru1.jpgIeri, puţin după ora prânzului, comisarul-şef Catană a primit, prin fax, decizia sa de pensionare. Aproape de sfârşitul zilei, comisarul-şef Rapotan a fost desemnat şef interimar

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa îşi schimbă iar şeful. Instalat în fruntea instituţiei după ce a câştigat concursul organizat la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pe data de 19 august 2010, comisarul-şef Dumitru Catană iese la pensie. Chestorul Liviu Popa, şeful Inspectoratului Poliţiei Române, ne-a declarat că pe 8 iunie 2011, dată la care şeful IPJ Constanţa a împlinit vârsta de 55 de ani, i-a semnat lui Catană decizia de pensionare. Comandantul Poliţiei Române ne-a mai precizat că pentru înlocuirea comisarului-şef Catană avea trei propuneri, una dintre ele fiind comisarul-şef Valentin Burlacu, care în prezent desfăşoară activităţi în cadrul Structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

catana_CatanaDumitru.jpgCu toate acestea, spre sfârşitul zilei, comisarul-şef Adrian Rapotan, primul adjunct al lui Dumitru Catană, a fost desemnat şef interimar al IPJ Constanţa. Desemnat fericitul câştigător al concursului organizat în vederea ocupării funcţie de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, comisarul-şef Dumitru Catană a intrat „în pâine" declarând, aproape de sfârşitul lunii august, că este interesat de „liniştea, siguranţa publică, dar şi siguranţa mediului de afaceri". „Mai exact, vreau să văd unde suntem, de unde plecăm. Mă interesează liniştea, siguranţa publică, dar şi siguranţa mediului de afaceri. Dacă nu e linişte publică, iar cetăţeanul nu se simte în siguranţă, nu poate investi, nu poate dezvolta o afacere. Pur şi simplu, afaceristul va fugi de judeţ, de oraş", a mai arătat la vremea respectivă Catană. Iată că acum, după aproape zece luni de la momentul instalării sale în funcţia de şef al IPJ Constanţa, comisarul-şef Dumitru Catană pleacă din fruntea Poliţiei, dat fiind că pe data de 8 iunie a împlinit vârsta de 55 de ani, necesară ieşirii la pensie. Interesant de remarcat este următorul aspect. Dacă cei aflaţi în conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române doreau ca Dumitru Catană să rămână, pentru încă şase luni, ca inspector şef al Poliţiei din Constanţa, îi puteau prelungi şederea.

22 de zile pentru a preda funcţia

Cu toate acestea, după cum chiar el ne-a declarat, chestorul Liviu Popa, şeful IGPR a semnat pe data de 8 iunie decizia de pensionare a comisarului-şef Catană. Din acel moment, comandantul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa are la dispoziţie 22 de zile pentru a-şi pune la punct planurile şi pentru a preda postul următorului şef interimar. Contactat telefonic, chestorul Liviu Popa ne-a mai declarat, ieri dimineaţă, că are deja un număr de trei candidaţi, unul dintre ei fiind comisarul-şef Valentin Burlacu, care în prezent desfăşoară activităţi în cadrul Structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. De altfel, comisarul-şef Burlacu este cotat la bursa zvonurilor drept viitorul şef al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Constanţa. „La momentul de faţă, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa are o structură managerială foarte bine stabilită, deci orice comentariu este de prisos. (...) Sunt în curs să-mi reînnoiesc contractul pe şase ani cu Direcţia Naţională Anticorupţie. La momentul la care discutăm, nu am fost contactat în legătură cu IPJ Constanţa", ne-a declarat Burlacu cu o zi înainte ca lui Dumitru Catană să i se semneze decizia de pensionare.

Catană nu a răspuns la telefon, din nou

Următorul pe lista propunerilor chestorului Popa era comisarul-şef Adrian Rapotan, primul adjunct al lui Catană, care a şi fost numit şef interimar al instituţiei. Cea de a treia persoană propusă pentru şefia IPJ Constanţa pare să fie învăluită într-un con de umbră, dat fiind că, momentan, conducerea IGPR nu doreşte să-i facă numele public. Surse neoficiale însă bine informate arată că misteriosul candidat provine din structurile centrale ale Ministerului Administraţiei şi Internelor. Deşi am încercat să obţinem un punct de vedere cu privire la cele mai sus precizate şi de la comisarul-şef Dumitru Catană, acest lucru nu a fost posibil, dat fiind că şeful IPJ Constanţa nu a răspuns la telefonul de serviciu. Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române dorea ca schimbarea comisarului-şef Catană să aibă loc săptămâna aceasta, cel mai probabil vineri. Nu este de trecut cu vederea nici faptul că dosarele celor trei candidaţi ar fi ajuns pe masa lui Traian Igaş, ministrul Administraţiei şi Internelor, care ar fi ales cine să fie desemnat interimar, până la susţinerea concursului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii