Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:06 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rachieru nu scapă de DNA

ro

17 Nov, 2011 01:00 1986 Marime text
cap_7.jpg În cursul săptămânii trecute, Ilie Rachieru a fost găsit vinovat şi condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, patru luni pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi doi ani pentru luare de mită în formă continuată

Trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în urmă cu aproximativ trei ani, cu apartamentul şi celelalte bunuri puse sub sechestru de aceiaşi anchetatori şi, în cele din urmă, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru acuzaţiile aduse de cei de la Anticorupţie, Ilie Rachieru, directorul RADET Constanţa, nu scapă de DNA. Pe data de 14 noiembrie, procurorii Direcţiei au declarat apel la Tribunalul Bucureşti împotriva hotărârii prin care Rachieru era condamnat la închisoare cu suspendare.

Totodată, acuzarea s-a arătat nemulţumită şi de pedeapsa aplicată de judecători afaceristului care se presupune că l-ar fi corupt pe Rachieru. Conform informaţiilor afişate pe Portalul instanţelor de judecată, pe data de 14 noiembrie 2011, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie -Direcţia Naţională Anticorupţie a declarat apel împotriva hotărârii penale nr. 889 din 9 noiembrie 2011 a Tribunalului Bucureşti. În aceste condiţii, procesul se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti. Trebuie menţionat că şi directorul Regiei Autonome pentru Distribuirea Energiei Termice Constanţa, Ilie Rachieru, are dreptul să atace în apel hotărârea de condamnare, termenul legal fiind de zece zile de la pronunţare pentru procuror şi inculpaţi şi de la comunicare pentru partea vătămată şi partea civilă. În cursul săptămânii trecute, Ilie Rachieru a fost găsit vinovat şi condamnat la doi ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, patru luni pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi doi ani pentru luare de mită în formă continuată. Totodată, directorului RADET Constanţa i-au fost interzise o serie de drepturi. Pedepsele au fost contopite, urmând ca Rachieru să execute cea mai grea pedeapsă, de doi ani de închisoare, care i-a fost suspendată condiţionat, termenul de încercare fiind stabilit la patru ani.Liviu Gheorghe, afaceristul judecat alături de Rachieru, a fost condamnat la cinci luni pentru dare de mită, cu suspendare condiţionată.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii