Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul Calimarea a disparut martorul protejat

ro

11 Mar, 2010 04:30 4527 Marime text
colaj.jpgUnul dintre martorii sub acoperire citaţi în procesul în care Cristian Gherghişan, Petrică Tomescu şi Lucian Călimărea sunt judecaţi pentru tentativă de omor calificat, în urma bătăii pe care i-au aplicat-o lui Cristian Marian Gheorghiu, zis Cristel, în februarie 2007, nu este de găsit.

Fie pentru că individul se teme, fie din alte motive, procurorii nu au putut da de urma martorului protejat şi nu l-au putut aduce în instanţă, astfel că au cerut amânarea procesului. Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a transmis, ieri, Tribunalului faptul că martorul aflat sub protecţia anchetatorilor nu a putut fi găsit şi, prin urmare, a solicitat amânarea. La rândul său, nici martorul Constantin Bahrim nu s-a prezentat ieri pentru a fi audiat, în mandatul de aducere arătându-se faptul că lucrează în armată şi că este plecat cu nava militară. Referitor la martorul cu identitate protejată, avocatul lui Tomescu şi al lui Călimărea şi-a exprimat anumite rezerve: „prin faptul că Parchetul nu a reuşit să identifice martorul protejat se întăreşte suspiciunea că există probleme în general, în acest dosar, cu martorii cu identitate protejată". În consecinţă, judecătorii au emis o adresă către Parchetul Tribunalului Constanţa, pentru ca Ion Popescu să fie adus, iar în cazul în care acesta refuză să se prezinte în instanţă, atunci să explice motivul refuzului său. De menţionat că Ion Popescu este cel care a dat declaraţia în baza căreia Tomescu a fost acuzat că i-ar fi spart roţile maşinii lui Cristel. La urmărirea penală, martorul a declarat că în seara de 16 februarie 2007, când a avut loc atacul asupra lui Cristel, se afla în apropiere de atelierul auto unde s-a produs altercaţia şi a observat patru indivizi care au intrat în atelier, „cu intenţii agresive". „Dintre indivizi", spun procurorii în rechizitoriu, „martorul l-a identificat din fotografii pe Tomescu Petrică, explicând că acesta era înarmat cu un cuţit lung de circa 20 cm, un altul înarmat cu o bâtă de baseball şi un altul cu un topor". Văzând acestea, individul s-a retras spre sediul Poliţiei Constanţa şi afirmă că, după maxim zece minute, l-ar fi văzut pe Tomescu ieşind din atelier şi înţepând roţile de pe partea stângă ale unui jeep. La rândul său, Constantin Bahrim, la momentul respectiv muncitor necalificat la atelier, a declarat că, în seara de 16 februarie 2007, se afla în clădirea de după gang, unde lucra la cusut, când a auzit dinspre gang mai multe lovituri şi expresia „Nu mă omorî!". Zgomotele au durat circa patru minute, după care a auzit pe cineva văitându-se de picior. Rămâne de văzut dacă cei doi indivizi îşi vor menţine declaraţiile în instanţă. Următoarea înfăţişare a fost fixată pe data de 31 martie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cineva 11 Mar, 2010 23:07 oricum se duk la puscarie ca asa e bine ,cat o sa se mai lungeasca poponarii?putin acolo o sa fiti in lumea voastra a bulangiilor nu fetelor?