Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:03 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proces pentru feţele bisericeşti A girat cu casa reparaţiile bisericii

ro

05 Aug, 2011 00:00 3827 Marime text
cap_7.jpgUn părinte din Topraisar a fost la un pas de a-şi pierde casa, după ce a folosit-o pentru a gira reparaţiile la biserică. În procesul deschis împotriva preotului, pe numele său Nicolae Nistorenco, Arhiepiscopia Tomisului, Protoieria II Constanţa a avut calitatea de terţ poprit.

Colegii părintelui Nistorenco au cerut sprijinul enoriaşilor pentru a-l ajuta pe paroh să nu-şi piardă locuinţa. Între timp însă societatea care cerea validarea popririi bunurilor preotului a renunţat la judecată. Cazul a fost înregistrat pe rolul Secţiei civile a Judecătoriei Constanţa sub numărul 5391/212/2011, pe data de 2 martie 2011, obiectul dosarului fiind reprezentat de validare poprire. Părţi în proces sunt SC Marck Leasing IFN SA, în calitate de creditor, Nicolae Nistorenco, în calitate de debitor şi Arhiepiscopia Tomisului, Protoieria II Constanţa, în calitate de terţ poprit. Pe data de 19 aprilie 2011, societatea de leasing a renunţat la judecată. „Este vorba despre un preot care a girat cu casa sa reparaţiile la biserică", au scris prietenii săi pe un site, unde i-au relatat povestea. „A venit criza, au mai venit şi alte probleme şi acum banca i-a trimis scrisoare de anunţare că va fi executat silit, pentru că nu a achitat ratele". Prietenii au continuat trista poveste: „Asta înseamnă că se va muta în stradă cu soţia şi copiii. Concret, are nevoie cât se poate de urgent de 10.000 de lei, sub formă de împrumut, până îşi vinde recolta". Din fericire, aşa cum am menţionat anterior, procesul s-a încheiat cu bine pentru preot.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Alexandru 05 Aug, 2011 10:29 SINDICATUL CLERULUI "SOLIDARITATEA" VA FACE IN CONTINUARE DEMERSURILE PENTRU ANCHETAREA(ESTE IN CURS) DEFERIREA CATRE JUSTITIE SI CONDAMNAREA CELOR VINOVATI.ADUCEM LA CUNOSTINAT OPINIEI PUBLICE CA MACEDON PETRESCU ALIAS TEODOSIE NU BENEFICIAZA DE NICI O IMUNITATE SI ESTE DIRECT RASPUNZATOR PENTRU TOATE INFRACTIUNILE SAVARSITE LA TOMIS IMPREUNA CU ALIN BOC,COJOCARU CIPRIAN,POALE LUNGI,COSMA MITU SI ALTII.ATRAGEM ATENTIA EXPRESA PATRIARHIEI ROMANE SA PROCEDEZE LA SUSPENDAREA SI CATERISIREA CELOR DE MAI SUS SI DEFERIREA LOR JUSTITIEI.DEASEMENEA ATRAGEM ATENTIA PARTIDELOR POLITICE SA UITE DE ORICE INFLUENTA IN SPETA DE FATA IN SCOP ELECTORAL.ACUZAM DE TRADARE COMPLICITATE LA TACERE SI LASITATE PREOTIMEA CONSTANTEANA CARE A FAVORIZAT SAVARSIREA CU STIINTA A INFRACTIUNILOR . SINDICATUL "SOLIDARITATEA"FACE UN APEL GENERAL SI REGIONAL CATRE TOTI CREDINCIOSII SI SPONSORII SA NU MAI DONEZE BISERICII NICI O SUMA DE BANI PANA CAND FIECARE MANASTIRE SI BISERICA VA AJUTA CARITABIL PE ROMANI !