Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:25 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prejudicii de miliarde de lei, depistate de Garda Financiara

ro

25 Jun, 2010 03:35 1530 Marime text
O firmă cu activitatea suspendată pentru trei ani a reuşit rara performanţă de a prejudicia bugetul statului cu peste nouă miliarde de lei vechi. Potrivit declaraţiilor lui Cristian Radu, directorul coordonator al Gărzii Financiare Constanţa, SC Pana de Oţel SRL nu funcţionează la sediul social declarat şi a livrat către o altă societate din Constanţa fier vechi.

Pentru că nu s-au înregistrat în contabilitatea firmei aceste operaţiuni, comisarii Gărzii Financiare Constanţa au estimat un prejudiciu total de 911.080 de lei cauzat bugetului de stat. Potrivit datelor prezentate de site-ul Vrajitorul.eu, societatea şi-a suspendat activitatea pentru o perioadă de trei ani, începând cu data de 19 august 2009. SC Pana de Oţel SRL a fost înfiinţată în luna aprilie 2008, de Maria Mihai, care a devenit şi administratorul societăţii. Sediul social era în satul Cuza Vodă, pe strada Frasinului, la numărul 40, iar activitatea principală era „comerţul cu ridicata specializat cu deşeuri şi resturi". În prezent, firma nu are bilanţul anual depus la registrul comerţului pe anul 2008, iar sediul societăţii este expirat. Pe de altă parte, şi în comerţul cu cereale s-au înregistrat mai multe nereguli, SC Cereal Standard SRL cauzând un prejudiciu de peste 6,2 milioane de lei. Conform sursei citate, firma administrată de Veaceslav Vrâncean, ar fi livrat diverse produse cerealiere şi a prestat servicii de transport, însă nu funcţionează la sediul social declarat, astfel că nu s-a putut verifica înregistrarea în evidenţele financiar-contabile a operaţiunilor efectuate. „Prejudiciul creat bugetului de stat este în sumă de 6.226.746 de lei", a precizat Cristian Radu. De menţionat că firma a fost în atenţia Gărzii Financiare şi în 2008, iar în februarie 2010, administratorul societăţii a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru o evaziune fiscală de 1,27 de milioane de euro. Totodată, şi SC Car Ceres SRL este suspectată că a prejudiciat statul, suma fiind de 812.651 de lei. Potrivit declaraţiilor lui Cristian Radu, firma a livrat către o societate din Constanţa şi către una din capitală mai multe produse agricole şi a prestat şi servicii de transport. Totuşi, pentru că nu funcţionează la sediul social declarat, s-a prezumat un prejudiciu total de 812.651 de lei, întocmindu-se în acest sens şi sesizări penale. Firma a fost înfiinţată în 2005, administrator fiind Gabriel Gheorghiu. Activitatea principală era reprezentată de comerţul cu ridicata cu cereale, seminţe şi furaje.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • justice 25 Jun, 2010 09:48 vedeti ce mari mafioti cumpara fierul vechi furat tot de la ei...pe ei de ce nu i arestati? va da spaga? pe liga marcel creierul de ce nu l arestati cu m niculaie? va da spaga la dga dna si sri? tomescu e corupt ia de la liga ca si procuroarea belu firma fiind belucosti..e bagat si rapotan in asta si agapov si rodica onofrei le a dat la infractori credite false-la mafia din piata chilie..parca e bin laden .nu l prinde nimeni