Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:58 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii domiciliare la Constanţa Fiul lui Săceanu şi Şefchet Iaşar vor fi cercetaţi în stare de libertate

ro

03 Aug, 2012 01:00 4446 Marime text
Saceanu-mascati.jpgPresupusa tehnică infracţională care ar fi fost utilizată de constănţeni este „patentată" de cei care se plimbă prin oraş oferind, în primă fază, telefoane de ultimă generaţie, însă la sfârşitul afacerii te alegi cu o husă de telefon în care a fost pusă o bucată de gresie ori un săpun

Sedan Iaşar, fiul lui Ismail Iaşar zis şi Săceanu, dar şi Şefchet Iaşar vor fi cercetaţi în stare de libertate în dosarul celor două percheziţii domiciliare efectuate miercuri dimineaţă pe strada Ion Raţiu, dar şi pe strada Arhiepiscopiei, aproape de Catedrala Ortodoxă Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din municipiul Constanţa. Totuşi, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti le-au impus celor doi bărbaţi să nu părăsească ţara. Oficialii Inspectoratului General al Poliţiei Române spun că cei doi constănţeni sunt suspectaţi că ar fi vândut 2,5 kilograme de metal comun ca fiind aur, contra unei sume de 72.000 de euro.

 

Saceanu-mascati2.jpg„Ofiţerii Direcţiei de Investigaţii Criminale, cu sprijinul Serviciului de Investigaţii Criminale, efectuează cercetări într-un dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, privind membrii unei grupări infracţionale din municipiul Constanţa care au preocupări în principal pe linia săvârşirii de infracţiuni de înşelăciune. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, la data de 25.02.2012, în incinta unui hotel din Bucureşti, un cetăţean chinez, cu reşedinţa în România, a cumpărat cu preţul de 72.000 de euro o cantitate de 2,5 kg de metal galben de la trei persoane, care l-au asigurat că reprezintă aur de 24 de karate", conform IGPR. Organele de anchetă mai arată că partea vătămată a cunoscut, în cursul lunii ianuarie, un bărbat din Constanţa, de la care a achiziţionat 100 de grame de aur de 24 karate, în schimbul sumei de 3.000 de euro. Cu această ocazie, constănţeanul i-a spus părţii vătămate că mai deţine încă 3 kilograme de aur de 24 karate pe care intenţionează să le vândă, iar acesta din urmă s-a arătat interesat să le cumpere. Zis şi făcut! La data de 25 februarie, partea vătămată şi soţia acestuia s-au întâlnit într-un hotel din Bucureşti cu bărbatul respectiv, care era însoţit de un individ necunoscut. Cei doi le-ar fi oferit spre vânzare 2,5 kilograme de aur de 24K, sub formă de granule, în schimbul sumei de 72.000 de euro. „Constatând că granulele erau din metal comun, la data de 2 martie partea vătămată a sesizat organele de poliţie. Din investigaţiile poliţiştilor a reieşit că identitatea declinată iniţial de constănţean era falsă, acesta fiind identificat ca fiind Şefchet I., de 53 de ani. Bărbatul fusese însoţit la întâlnirea din luna februarie de un nepot al său, de 42 de ani, iar fiul acestuia a transportat ,,aurul" de la Constanţa în Bucureşti, la hotel.

Din cercetări a rezultat că, iniţial, le-au prezentat într-o cutie o anumită cantitate de granule, care au fost verificate la un bijutier de către soţia cetăţeanului chinez", au mai concluzionat procurorii.

Tehnica săpunului „de aur"

Foarte interesant, oamenii legii spun că, la perfectarea tranzacţiei, chinezul ar fi primit, de fapt, un alt săculeţ cu toată aşa-zisa cantitate de aur, în realitate granulele fiind din metal comun. Poliţia Română mai arată că suspecţii sunt urmăriţi penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune în convenţii, cu consecinţe deosebit de grave. Presupusa tehnică infracţională care ar fi fost utilizată de constănţeni este „patentată" de cei care se plimbă prin oraş oferind, în primă fază, telefoane de ultimă generaţie, însă la sfârşitul afacerii te alegi cu o husă de telefon în care a fost pusă o bucată de gresie ori un săpun.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii