Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:05 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pastilă amară pentru procurori Judecătoria vrea refacerea urmăririi penale în dosarul „Mafia din Portul Constanţa"

ro

09 Aug, 2012 02:36 1895 Marime text
refacere_portul_constanta.jpgAu fost puse în aplicare 19 mandate de aducere din care 11 pentru cadre MAI, iar în urma audierilor, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a dispus reţinerea, prin ordonanţă pentru 24 de ore, a 17 persoane, dintre care şapte poliţişti

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa sunt la un pas de a reface materialul de urmărire penală în dosarul denumit generic „Mafia din Portul Constanţa". Şi asta pentru că magistraţii Judecătoriei Constanţa au constatat „neregularitatea actului de sesizare", dispunând restituirea cauzei privind mai mulţi inculpaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în vederea refacerii actului de sesizare a instanţei.

Decizia luată de Judecătoria Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Tribunalul Constanţa. Pe lângă decizia mai sus precizată, judecătorii au menţinut arestul mai multor bărbaţi cercetaţi în dosar. de altfel, în cauză au fost cercetaţi, tot în stare de arest, şi poliţişti. Astfel, Direcţia Generală Anticorupţie arată că, pe data de 21 martie, Tribunalul Constanţa a dispus arestarea preventivă, pentru o perioadă de 29 de zile a şapte agenţi de poliţie (cinci de la Serviciul Poliţiei Transporturi Maritime Constanţa, unul de la Garda de Coastă - Grupul de Nave Constanţa şi altul de la Secţia 5 de Poliţie), trei agenţi de pază la o firmă din port Constanţa, precum şi a altor zece persoane (din care trei in lipsă). Acestea sunt suspectate de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi infracţiuni de corupţie. Organele de anchetă au arătat că, în baza denunţului formulat de un poliţist de frontieră la începutul lunii noiembrie 2011, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie au fost delegaţi de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa să efectueze cercetări privind o „grupare infracţională care avea ca scop sustragerea din Portul Constanţa de fier vechi, cereale, îngrăşăminte chimice şi combustibil. Totodată, s-a stabilit că mai mulţi lucrători M.A.I. sprijineau activitatea infracţională a persoanelor care au iniţiat şi aderat la grupul respectiv". „Din cercetări a rezultat existenţa unui grup de 38 de persoane, majoritatea cu antecedente penale, care în schimbul unor sume de bani beneficiau de sprijinul, protecţia şi informaţiile furnizate de poliţişti şi agenţi ai unor firme de pază, pentru a sustrage zilnic fier vechi, cereale, îngrăşăminte chimice şi combustibil din vagoanele C.F.R. şi de pe platforma industrială a portului Constanţa", potrivit DGA.

Din 17 încătuşaţi, şapte au fost poliţişti

La data de 20 martie au fost efectuate 15 percheziţii domiciliare, incluzând şi sediile Serviciului Poliţie Transporturi Maritime şi a Grupului de Nave Constanţa din cadrul Gărzii de Coastă. Cu ocazia efectuării percheziţiilor au fost depistate 58 de tone îngrăşăminte chimice de diferite tipuri, sigilii tip C.F.R., sume de bani, diferite înscrisuri. Ulterior, au fost puse în aplicare 19 mandate de aducere din care 11 pentru cadre MAI, iar în urma audierilor, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a dispus reţinerea, prin ordonanţă pentru 24 de ore, a 17 persoane, dintre care şapte poliţişti. La data de 21 martie, Tribunalul Constanţa a dispus arestarea preventivă a acestora şi a altor trei care s-au sustras urmăririi penale, pentru o perioadă de 29 de zile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii