Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:45 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O femeie din Mangalia şi doi bărbaţi din Palazu Cine sunt constănţenii ridicaţi cu noapte-n cap de mascaţi în urma unei acţiuni fulger

ro

17 Aug, 2012 01:00 3106 Marime text
perchezitii_mascati_1.jpg„Activitatea infracţională a inculpaţilor a început din anul 2004 şi a continuat şi în cursul anului 2007, modalităţile de racolare fiind promisiunea unor locuri de muncă bine plătite, în ţară şi în străinătate (...) De asemenea, tinerele erau ademenite prin promisiuni de înlesnire a unor căsătorii avantajoase"

Ieri dimineaţă, ofiţerii Compartimentului Moravuri din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, cu sprijinul Poliţiei municipiului Constanţa, al SIPI, al luptătorilor din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale şi al jandarmilor din cadrul IJJ, au derulat un număr de opt percheziţii domiciliare pe raza judeţului. Oamenii legii au „vizitat" domiciliile mai multor persoane suspectate de practicarea prostituţiei şi de proxenetism. Şase dintre descinderi s-au desfăşurat în Palazu Mare, iar două pe raza municipiului Mangalia. La finele acţiunii, trei persoane au fost reţinute pe bază de ordonanţe, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism, fiind încarcerate în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv.

Potrivit unor surse, femeia din Mangalia nu s-ar afla pentru prima dată în atenţia organelor de anchetă. Coincidenţă sau nu, numele femeii apare şi într-un rechizitoriu, din 2009, al procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală. La vremea respectivă, oamenii legii au arătat că activitatea infracţională a mai multor inculpaţi, printre care afla şi numele femeii reţinute în cadrul acţiunii de ieri, a început din anul 2004, şi a continuat şi în cursul anului 2007, modalităţile de racolare fiind promisiunea unor locuri de muncă bine plătite, în ţară şi străinătate. „În realitate, erau sechestrate în diverse locaţii, unde mai apoi erau forţate să întreţină relaţii sexuale cu clienţii racolaţi de inculpaţi sau erau deplasate cu forţa în zonele de centură, unde inculpaţii le supravegheau, iar seara le luau banii obţinuţi din practicarea prostituţiei. Deseori, victimele erau agresate şi dacă nu obţineau sume mai mari de bani şi dacă nu se ridicau la aşteptările financiare ale proxeneţilor. De asemenea, tinerele erau ademenite prin promisiuni de înlesnire a unor căsătorii avantajoase. Dacă încercau să părăsească locaţiile în care erau cazate, inculpaţii le urmăreau şi le aplicau pedepse corporale sau le ameninţau cu un rău pe care îl vor produce membrilor familiilor acestora în cazul în care nu practică prostituţia în folosul inculpaţilor. Sumele de bani obţinute erau de ordinul miilor de euro", conform DIICOT.

Duşi la arestare

Acest dosar a fost judecat de magistraţii din cadrul Tribunalului Constanţa, iar în prezent se află la Curtea de Apel. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 11 septembrie. Ieri, oficialii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au informat că, în urma celor opt descinderi efectuate ieri, opt persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa pentru audieri. Dintre acestea, trei (doi bărbaţi din Palazu Mare şi o femeie din Mangalia) au fost reţinute pe bază de ordonanţe, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism, fiind încarcerate în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv. Cei trei urmau să fie prezentaţi ieri instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • c.c 17 Aug, 2012 08:00 daca nu ar exista mirajul unei vieti usoare si ar fi un pic mai multa cultura,POATE nu s-ar mai intimpla aceste lucruri.