Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:47 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mascaţii au găsit un pistol la percheziţii Cine sunt tinerii afacerişti judecaţi pentru infracţiuni bancare

ro

09 Aug, 2012 02:39 3966 Marime text
tineri_mascati.jpg„Cu ocazia efectuării percheziţiilor, la domiciliul unuia dintre ei a fost găsit un pistol, calibrul 10X22T, aflat în stare de funcţionare şi deţinut fără forme legale"

Trei tineri din Constanţa au fost trimişi în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronice, accesul fără drept la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate, precum şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Portalul instanţelor de judecată arată că dosarul celor trei a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanţa pe data de 7 august, cu numărul unic 9112/118/2012 şi obiect „infracţiuni privind comerţul electronic". Foarte interesant, numele a doi dintre tinerii luaţi în colimator de oamenii legii apare într-o societate comercială care are în prezent ca obiect de activitate „Fabricarea de uşi şi ferestre din metal".

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub supravegherea procurorilor din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa, au finalizat, la data de 6 august, activităţile de cercetare penală faţă de trei tineri cu vârste cuprinse între 24 şi 26 de ani, din Constanţa. Cei în cauză au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronice, accesul fără drept la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate, precum şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În fapt, la data de 12 martie 2009, organele de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Medgidia au fost sesizate de către un cetăţean că la un ATM situat pe raza municipiului Medgidia este montat un dispozitiv artizanal pe fanta de introducere a cardului în bancomat. „Cu ocazia cercetărilor efectuate la ATM - ul respectiv, au fost identificate o baghetă care conţinea un telefon mobil, precum şi un dispozitiv artizanal folosit pentru copierea datelor de pe cardurile bancare. Întrucât competenţa de soluţionate revenea Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, cercetările au fost continuate de către ofiţerii acestei instituţii. În urma activităţilor specifice, aceştia au reuşit identificarea suspecţilor, iar cu ocazia efectuării percheziţiilor, la domiciliul unuia dintre ei a fost găsit un pistol marca Walther, calibrul 10X22T, aflat în stare de funcţionare şi deţinut fără forme legale, despre care cel în cauză a declarat că l-a achiziţionat de la nişte cetăţeni bulgari. „De asemenea, ca urmare a efectuării percheziţiilor asupra sistemelor informatice şi a suporturilor de stocare a datelor informatice ridicate de la cei în cauză au fost găsite mai multe BIN-uri (Bank Identification Number), datele complete ale unor carduri bancare şi date de identificare ale titularilor, acestea fiind obţinute prin activităţi de tip phishing. Cei în cauză riscă pedepse de la 3 la 12 ani de închisoare", conform organelor de anchetă.

Firmă în lichidare

Pe data de 7 august, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 9112/118/2012, cu obiect „infracţiuni privind comerţul electronic". Portalul instanţelor de judecată arată că pe lista inculpaţilor se află Alexandru Trandafir, Cristian Marius Cuşa şi Mihai Clenciu. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 22 octombrie. Potrivit Monitorului Oficial al României, Cristian Marius Cuşa şi Mihai Clenciu au fost parteneri de afaceri. Astfel, conform hotărârii Adunării Generale nr. 1/26.10.2009 a SC Standard Services SRL, administratorii Cuşa şi Clenciu au cesionat, la valoare nominală, părţile sociale pe care le deţineau. Astfel, unitatea comercială a intrat în posesia lui Gheorghe Mihai şi a lui Mihai Negură, ambii din Constanţa. Monitorul Oficial mai sus precizat arată că în cadrul aceleiaşi adunări generale s-au retras toate mandatele de administrator valabile până la data de 26.10.2009 şi s-a numit administrator, pe o perioadă nelimitată, Gheorghe Mihai. „Întrucât activitatea societăţii era suspendată, aceasta se reia, societatea urmând să desfăşoare activităţi comerciale. Se schimbă obiectul de activitate principal în: Fabricarea de uşi şi ferestre din metal. Se renunţă la celelalte obiecte secundare de activitate", conform Monitorului Oficial. SC Standard Services SRL a intrat lichidare în urmă cu o lună.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii