Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:41 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Martor surpriză în dosarul Simonei Anastasia Tănase

ro

02 Feb, 2011 02:20 2620 Marime text
cap_3.jpgÎn ciuda faptului că speţa trebuia înaintată instanţei de judecată până la finele anului trecut, după cum au susţinut şi procurorii, dosarul cauzei se află şi acum la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, din dosar lipsind cea mai importantă piesă, respectiv expertiza

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa continuă cercetările în dosarul accidentului rutier din seara zilei de 24 august 2010, eveniment în care a fost implicată Simona Anastasia Tănase - fiica lui Constantin Tănase, comisar la Garda Financiară Constanţa - , Florentina Dicu, fata lui Nicolae Dicu, patronul şcolii de şoferi Dia Auto, şi Gheorghe Chioaru, preşedintele Federaţiei „Omenia" a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din România. Procurorii spun că au obţinut declaraţii de la toate părţile, însă, pe ultima sută de metri, a mai apărut un martor propus de familia Tănase.

Anastasia_accident.jpgDeşi au trecut aproape cinci luni de la deschiderea lui, ancheta în dosarul accidentului rutier în care Gheorghe Chioaru, preşedintele Federaţiei „Omenia" a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România, a rămas fără un picior după ce a fost lovit de maşina Simonei Anastasia Tănase, este încă în derulare. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa spun că din dosarul cauzei lipseşte expertiza, cercetare care urmează a fi efectuată în curând. Este de menţionat că expertiza tehnică este menită să stabilească împrejurările exacte ale producerii accidentului, însă nu a fost finalizată până la acest moment din cauza volumului mare de muncă, ce nu le permite experţilor să desfăşoare activităţile specifice. Cu toate acestea, continuă procurorii, în dosarul cauzei şi-a făcut apariţia un martor nou, care să susţină nevinovăţia Simonei Anastasia Tănase.

Luat de pe trotuar

Ion Stenculescu, avocatul lui Gheorghe Chioaru, este de părere că acest ultim martor este unul „fabricat", însă anchetatorii vor stabili dacă individul spune adevărul sau nu. Cu toate acestea, până la finalizarea şi prezentarea expertizei, rămân în picioare declaraţiile date la faţa locului de lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, potrivit cărora, în seara zilei de 24 august, Simona Anastasia Tănase a condus un BMW, model X6, cu numerele de înmatriculare B 18 EKE, pe strada Mihai Viteazu, dinspre Tomis Mall către strada Traian. În momentul în care a ajuns la intersecţia cu bulevardul Ferdinand, tânăra şoferiţă nu ar fi respectat semnificaţia culorii semaforului, a pătruns în intersecţie şi a lovit automobilul marca Kia, condus de Florentina Dicu, de 25 de ani, din Constanţa. În urma impactului, BMW-ul X6 a ricoşat pe trotuarul din faţa Teatrului Fantasio, zdrobindu-i piciorul lui Gheorghe Chioaru, de 71 de ani, din Bucureşti, care se afla pe trotuar. După mai multe intervenţii chirurgicale, medicii au decis să-i taie piciorul lui Chioaru, care în prezent se deplasează cu ajutorul unei proteze.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii