Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:39 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marius Ciobanu „Sunt membru marcant PD-L"

ro

11 Dec, 2009 01:23 3028 Marime text
cap1.jpgFostul adjunct ITM Constanţa i-a zis denunţătorului să nu vină „cu mâna goală"

Marius Ciobanu, fostul director coordonator adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa judecat pentru trafic de influenţă, a compărut în faţa magistraţilor Tribunalului Constanţa şi şi-a spus oful. Timp de mai bine de o oră, pedelistul suspendat şi-a depănat povestea, iar la sfârşit i-a mulţumit judecătorului pentru „amabilitatea de a-l asculta". În timpul peroraţiei, Ciobanu nu s-a putut abţine şi a afirmat că este o victimă a contextului politic, fiind un „membru marcant al PD-L".

Printr-o poveste lungă, uşor lacrimogenă şi aproape telenovelistică, Marius Ciobanu a oferit o versiune nuanţată asupra evenimentelor care l-au băgat, practic, în închisoare. Potrivit versiunii sale, Ciobanu apare mai degrabă ca un împăciuitor al angajatorilor şi al angajaţilor, un „campion" al angajaţilor oprimaţi de agenţii economici. Întrebat de instanţă dacă este de acord să dea declaraţii cu privire la faptele în urma cărora a fost închis şi, ulterior, trimis în judecată, pedelistul a consimţit şi şi-a început povestea. Deşi trebuia, potrivit legii, să se refere strict la fapta pentru care este judecat, Ciobanu nu s-a putut abţine să nu facă o introducere în care să menţioneze că a fost numit director coordonator adjunct al ITM Constanţa în urma unui concurs susţinut în luna mai. După mai multe consideraţii generale cu privire la activitatea din ITM, Ciobanu a ajuns cu povestea la ziua de 8 octombrie 2009, când, spune el, printre sutele de sesizări adresate ITM şi aflate în mapa adusă de secretară s-a aflat şi cea în urma căreia s-a iscat scandalul mitei de la Inspectorat. „Am considerat că trebuie să mă implic, să-i chem pe angajator şi pe fostul angajat şi să încerc să-i împac, fără să-i fi cunoscut dinainte", a relatat Marius Ciobanu. Astfel, suspectul a declarat că a încercat să ia legătura cu angajatorul, Dorin Diaconu, cel care, ulterior, l-a denunţat la DNA, şi i-a zis că are o problemă cu ITM-ul, astfel că l-a invitat să se întâlnească şi să discute.

I-a zis să aducă „ceva"

„Diaconu nu a părut surprins de sesizare, a zis că-l cunoaşte pe fostul angajat şi a început să-i adreseze injurii. Eu i-am zis atunci ca a doua zi, când vine la ITM, să nu vină cu mâna goală, ci să aducă şi el ceva, făcând referire la actele societăţii, contractul de muncă al reclamantului şi alte documente", a explicat Marius Ciobanu. Potrivit declaraţiei fostului director adjunct, a doua zi, Diaconu a părut mai degrabă reticent la ideea de a se întâlni cu fostul său angajat şi de a-şi rezolva problema, fiind decis să se judece cu acesta până în pânzele albe. Totodată, Ciobanu a precizat că nu l-a ameninţat pe Diaconu că i-ar trimite inspectorii ITM la firmă pentru a-l amenda. „Nu cunoşteam inspectorii şi nu puteam să fac abuz de funcţia mea şi să le dau ordine abuzive", s-a disculpat pedelistul. La următoarea întâlnire cu Diaconu, Ciobanu susţine că i-a propus afaceristului să-l cheme şi pe fostul angajat, dar acesta ar fi refuzat, în cele din urmă fiind de acord ca directorul adjunct ITM să-l sune pe reclamant şi să stabilească o întâlnire la care să participe şi acesta. Ciobanu spune că l-a sunat pe reclamant, a stabilit întâlnirea şi l-a întrebat ce pretenţii are, fostul angajat declarând că vrea 5.000 de lei, salariul restant pentru cele şase luni în care lucrase la Diaconu. Întâlnirea a fost stabilită pentru ziua de marţi, 13 octombrie 2009. „Am scris pe sesizare data de marţi, am terminat convorbirea şi i-am comunicat lui Diaconu să vină marţi şi că e bine să aducă ceva, o sumă de bani pentru a i-o da reclamantului şi a stinge conflictul. Precizez că Diaconu mi s-a părut surprins şi nervos că trebuia să dea bani", a spus Ciobanu. De altfel, fostul director adjunct a ţinut să sublinieze că a citit toate declaraţiile denunţătorului şi că pe nicăieri nu apare menţionat cuvântul „bani" cu privire la pretenţiile pe care le-ar fi ridicat Ciobanu. „Diaconu nu poate spune că i-am cerut vreodată bani", s-a apărat pedelistul, adăugând că, dacă ar fi vrut să-l forţeze pe Diaconu să-i dea bani, s-ar fi dus în control la firma lui, inclusiv în week-end.

tribunal_marius_ciobanu.jpgBuzunarul din faţă, „inestetic"

Ulterior, Ciobanu a vorbit despre modul în care a decurs întâlnirea dintre el şi Diaconu, în cadrul căreia a primit banii. „A venit la birou, iar eu l-am întrebat cum intenţionează să rezolve situaţia, iar el a replicat să spun eu. Am vrut să-l sun pe reclamant, dar Diaconu mi-a făcut semn să nu-l sun. Eu am insistat să-mi spună cum rezolvăm problema, iar el a scos un teanc de bani, despre care eu am considerat că urma să-i achite fostului angajat", a spus Ciobanu. Directorul adjunct a mai zis că denunţătorul l-a întrebat cât să dea, iar în cele din urmă, Ciobanu i-ar fi zis să dea 2.500 de lei, „însă, văzându-l reticent la plata banilor şi crezând că poate nu-i dă nici atât, am apreciat că măcar 2.000 de lei ar putea să-i dea". „Diaconu mi-a pus banii pe birou, dar, pentru că este un birou în care intră foarte multă lume, am luat banii şi i-am pus în buzunarul de la spate, căci în cel din faţă era inestetic", a explicat Marius Ciobanu. Ulterior, directorul l-a condus pe denunţător spre uşă, dar, ajunşi acolo, pedelistul i-a zis lui Diaconu să mai dea alţi 500 de lei, pe care acesta i-a pus pe birou. După plecarea lui Diaconu, Ciobanu a fost „săltat" de procurorii DNA. „Consider că Dorin Diaconu este o persoană îndoielnică, pentru că mi-a făcut această sesizare pentru a-şi atinge scopul, adică să nu-i dea banii angajatului. Nu pot să înţeleg de ce acest om s-a dus la DNA să-mi facă denunţ, să-mi facă rău, din moment ce eu voiam să fac un bine. Nu mă puteam bucura la cei 2.500 de lei pentru că am o situaţie materială foarte bună, din perioada în care era căpitan de cursă lungă, şi nu aveam nevoie de banii respectivi", a spus Ciobanu. De asemenea, el a ţinut să adauge că „este posibil ca Diaconu să fi fost influenţat de un grup de persoane, iar eu să fiu o victimă a contextului politic, fiind un membru marcant al unui partid serios, al PD-L Constanţa". Instanţa a fixat următoarea înfăţişare pentru 14 ianuarie, dată la care va fi audiat denunţătorul pedelistului.

{mos_ri:Marius Ciobanu} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • pe bune 14 Dec, 2009 21:19 acest Ciobanu poreclit MERTECU avea si doua kioscuri la poarta 2.Vindea orice,numai bani sa iasa. Omul nu are personalitate si are inteligenta emotionala. Speculeaza orice stare de fapt pentru a profita. Practic, e bolnav. A fost un copil sarac si acum isi face tot ce i a lipsit. A si muncit dar nu trebuia primit in politica pt ca interesele sale vor depasi mereu pe cele ale unui interes de partid. Saracu...sau ...
  • De la Base 11 Dec, 2009 22:04 Ma Ciobanule vezi ca faci partidu de ris.Am auzit si io ca Banias care il pusese acolo il mulgea din banii de spaga.Parca am citit intrun ziar ceva de genu Banias capu mafiei din portu Constanta
  • Buhaiev 11 Dec, 2009 16:19 Ciobanu spune ca e capitan de cursa lunga dar de fapt el este un proxenet cunoscut care are un chiosc la poarta 6.Mai spune ca e memebru marcant al PDL dar cu asa oameni PDL se face de ras.In targ se aude ca a dat declaratie scrisa ca-i dadea periodic lui Banias bani pe care-i lua din spaga.Daca mai sta putin la parnaie o sa o spuna si in gura mare
  • redivivus 11 Dec, 2009 06:48 Toate partidele au "membrii marcanţi" din categoria lui Ciobanu.Mai mulţi sau mai puţini.nu trebuie trecuta cu vederea declaratia acestui mare iubitor de estetică:"Nu cunosteam inspectorii".De fapt nu cunoastea nimic din ceea ce se cere din partea unui director al unei astfel de institutii.Acest"căpitan" de mână lungă" este doar unul dintre cei multi care vor sa castige avere si onoruri pe seama statului. Clientul prezumtiv al Codului Penal este pus paznic al drepturilor si obligatiilor obstesti.Cel care urmeaza sa fie numit intr-o functie trebuie mai intai s-o cunoasca si apoi s-o primeasca si nu invers.Dar aceasta conditie este ignorata.In PDL mai exista destui fripturisti.Este unul care aspira la functia de subprefect.Oportunist notoriu,capabil de orice pentru a parveni si a face rost de bani,a curtat toti candidatii la deputatie.Recent acest individ a declarat,cu ocazia depunerii de coroane la 1Decembrie,ca in organizatia municipala nu se face nimic in campanie si se mizeaza pe sansa lui Basescu de a castiga alegerile.In rest,debordeaza devotamentul din el.Ar fi interesant de stiut cum vede el intentia PD-L de a promova legea pensiilor care vizeaza eliminarea pensiilor de lux si mentinerea pensiei sale.Pana la urma,tot va reusi sa apuce o aschie dintr-un ciolan.Dar s-ar putea sa-i ramana in gat.