Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mandatul lui Moisoiu, in pericol

ro

28 May, 2009 02:26 1925 Marime text
cap_2.jpgInstanţa va decide pe 2 iunie dacă Dănuţ Moisoiu rămâne consilier local

Mandatul de consilier local al fostului pedelist Dănuţ Moisoiu este în stand by, riscând chiar să fie invalidat. Judecătorii din cadrul Tribunalului Mureş au amânat pentru data de 2 iunie pronunţarea unei soluţii cu privire la cererea de invalidare a hotărârii Consiliului Local al Municipiului Constanţa, prin care Moisoiu a fost „uns" consilier.

danut_moisoiu_01.jpgDezbaterile au avut loc în şedinţa publică de pe 25 mai, dată la care instanţa a rămas în pronunţare asupra solicitării fostului şef al PD-L Constanţa, Ion Popescu, de constatare a nulităţii mandatului de consilier al fostului coleg de partid. După ce au analizat documentele de la dosar, judecătorii şi-au dat seama că au nevoie de un interval mai lung pentru a delibera, astfel că abia la începutul săptămânii viitoare vor lua o decizie în acest caz. Ion Popescu a cerut în instanţă anularea hotărârii CLC din 18 iunie 2008, dată la care Dănuţ Moisoiu a fost validat pentru un nou mandat de consilier local, din partea Partidului Democrat-Liberal. Iar asta, în contextul în care Moisoiu fusese exclus din partid. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secţiei Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului Mureş, sub numărul 4864/1118/2008, pe data de 13 noiembrie 2008. Procesul a ajuns la Mureş după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea de strămutare a cauzei formulată de Dănuţ Moisoiu, care şi-a exprimat în faţa instanţei supreme bănuielile în legătură cu imparţialitatea instanţelor constănţene. Pe de altă parte, este de menţionat faptul că, după ce dosarul de la Mureş se va soluţiona definitiv, instanţele constănţene vor fi nevoite să reia procesul în care Dănuţ Moisoiu a dat în judecată Partidul Democrat-Liberal, Consiliul de Coordonare Local Constanţa al PD-L, Biroul Permanent Judeţean Constanţa al PD-L, dar şi Consiliul Local al Municipiului Constanţa, pentru a i se recunoaşte, culmea, tocmai calitatea de membru al partidului. Judecătorii constănţeni au dispus suspendarea acestui dosar în temeiul dispoziţiilor articolului 244, alineat 1 din Codul de procedură civilă, care prevede că „instanţa poate suspenda judecata când dezlegarea pricinii atârnă, în totul sau în parte, de existenţa sau neexistenţa unui drept care face obiectul unei alte judecăţi". Cu alte cuvinte, la momentul de faţă, soarta consilierului Moisoiu atârnă de decizia instanţei mureşene. Totuşi, dacă decizia nu va fi pe placul vreuneia dintre părţi, aceasta va putea fi atacată la Curtea de Apel Mureş.

{mos_ri:Danut Moisoiu}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • porcul 28 May, 2009 14:50 uitati-va bine in poza? cu ce animal seamana??? asa are si caracterul. sta agatat pe o functie sa manance din banii publici. daca nu avea functia asta de care sa se foloseasca era un zero barat. a tradat si vandut tot si pe toti. dovada ca in particular este un zero, daca avea onoare pleca singur. DAR NU ARE!