Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:26 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Constanța decide dacă un director din Primăria Tulcea revine pe post (MOTIVARE)

ro

07 Jun, 2023 10:56 1807 Marime text


Judecătorii Curții de Apel Constanța vor soluționa definitiv dosarul în care Florențiu Constantin, directorul Direcției de Întreținere și Administrare Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Tulcea, și-a recâștigat în primă instanță dreptul de a reveni pe post.
 
Dosarul are indicativul 545/88/2021 și a ajuns pe rolul Secției I Civile a Curții de Apel din Constanța după ce Primăria Tulcea a atacat decizia primei instanțe, favorabilă directorului destituit.
 
În primă instanță, Tribunalul Tulcea a anulat dispozițiile primarului Tulcea privind încetarea contractului de muncă a lui Florențiu Constantin în funcția de director DIAP din cadrul primăriei și a dispus reintegrarea sa în postul deținut.
 
De asemenea, instanța din Tulcea a decis și obligarea primăriei la plata unor despăgubiri „egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat până la data reintegrări efective“.
 
Așa cum am arătat anterior, primăria a atacat această deciziei, iar acum cazul a ajuns în atenția Curții de Apel Constanța.
 
„În cauză nu au rezultat carențe“
 
În motivarea Hotărârii 1626/2022 a Tribunalului Tulcea, contestată acum de primărie la Constanța, judecătorii au arătat, printre altele, că „în raport de perioada avută în vedere pentru evaluarea performanțelor profesionale ale contestatorului și anume octombrie-decembrie 2020 din probatoriul administrat în cauză nu au rezultat carențe în ceea ce privește nivelul pregătirii profesionale, abilitățile de comunicare, reacția  față de  sarcinile de serviciu, inițiativă, disciplina în muncă astfel cum s-a reținut în cuprinsul fișei de evaluare“.
 
De asemenea, judecătorii tulceni au mai spus „cât privește celelalte aspecte punctuale reținute în activitatea contestatorului și imputate acestuia, se observă că cele mai multe dintre acestea sunt generate de activitatea complexă și cu un grad ridicat de dificultate, pe care o presupune activitatea desfășurată de contestator. Se observă că aspectele negative reținute nu sunt aferente perioadei pentru care s-a făcut evaluarea, iar din probele administrate rezultă că s-au făcut demersuri pentru remedierea lor, existând o preocupare a contestatorului în acest sens“.
 
În continuare, se arată în motivarea deciziei instanței că „relevantă sub aspectul activității desfășurate de  contestator pe parcursul unei perioade îndelungată de timp este declarația martorului (...), care, în calitate de fost primar al Municipiului, a precizat în esență că prezentul contestator și-a făcut datoria în funcția deținută“.
 
„În raport de toate aceste considerente, urmează ca tribunalul să admită acţiunea, să anuleze dispoziţiile nr. 310/18.03.2021 şi nr. 365/31.03.2021 emise de Primarul Municipiului Tulcea, ca netemeinice şi nelegale, să dispună reintegrarea contestatorului în postul deţinut anterior concedierii și să oblige intimata la plata către contestator a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat până la data reintegrării efective“, a decis Tribunalul Tulcea.
 
Rămâne de văzut dacă această hotărâre va fi reconfirmată de Curtea de Apel Constanța.
 
În prezent, dosarul urmează să fie repartizat aleatoriu unui complet de judecată și să se stabilească data primei înfățișări.

Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței - www.rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Judecătorii din Constanța, anunț în procesul lui Filip Raicu, fost arhitect șef în Primăria Tulcea
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii