Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:11 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea lui Giolacai

ro

20 Dec, 2010 02:02 2382 Marime text
„Campion" al răfuielilor de cartier în urmă cu şase ani, temut de greii oraşului şi ştiut drept individul care face legea străzii, cunoscutul Arsen Giolacai împuşcat în propria maşină în noaptea de sâmbătă spre duminică pare să se fi domolit în ultima vreme. Cu toate acestea, atitudinea pacifistă afişată în anii din urmă de locotenentul lui Pitbull - pe numele adevărat Marius Aurel Mihai - nu l-a scăpat de cele două gloanţe încasate în plin la intersecţia de la Trocadero.

Inculpat de-a lungul timpului în mai multe procese penale, în care a fost acuzat de fapte comise cu violenţă, s-ar putea spune că Arsen a reuşit în diferite feluri să se eschiveze de instanţă. Cel mai clar exemplu în acest sens este procesul în care Giolacai a fost judecat pentru loviri sau alte violenţe, în urma unei altercaţii petrecute în faţa restaurantului Beta, în după-amiaza zilei de 11 iulie 2004. Concret, este vorba despre procesul înregistrat sub numărul 15518/212/2007 pe rolul Judecătoriei Constanţa, ancheta ajungând în instanţă la mai bine de trei ani de la consumarea evenimentului. În dosarul cu pricina, Arsen Giolacai, alături de Nicolae Paniţă figurează ca inculpaţi, în timp ce Cristian Gherghişan, la rândul său nume binecunoscut în lumea underground constănţeană, este victima. De bine ce-a început, procesul s-a şi terminat, încă de la prima înfăţişare: cei doi acuzaţi au fost achitaţi pentru vătămare corporală şi loviri sau alte violenţe. Bulversaţi, procurorii şi poliţiştii care au efectuat ancheta nu au înţeles la început ce se întâmpla. Ulterior, a devenit clar - indivizii fuseseră achitaţi în temeiul art.10 litera h din Codul de procedură penală, respectiv după ce victima şi-a retras plângerea împotriva celor doi. Cum-necum, Giolacai şi tovarăşul său şi-au convins victima, pe Gherghişan, că o împăcare le-ar fi stat mai bine. Şi împăcare a fost.

Martor la înşelăciune

De asemenea, numele lui Arsen Giolacai figurează şi într-un proces privind o înşelăciune, individul fiind însă doar martor în acest dosar. Arestat în 2009 într-un caz de şantaj, locotenentul lui Pitbull a îngroşat numărul cauzelor penale aflate pe rolul Judecătoriei şi Tribunalului Constanţa cu cererile sale fie de eliberare provizorie sub control judiciar, fie de înlocuire a măsurii preventive. În cele din urmă, cererile i-au fost acceptate, iar individul care făcea legea străzii pe vremuri a fost scos din arest. Liber să se plimbe iar pe străzile Constanţei, atât de dragi lui, Giolacai s-a dat în spectacol în cursul anilor trecuţi, defilând la volanul unei bijuterii auto: mândru posesor al unui Porsche Cayanne, Arsen a putut fi văzut în tot oraşul, de toţi apropiaţii, dar şi de duşmanii săi. Totuşi, nu este de trecut cu vederea faptul că, cel puţin în ultima perioadă, individul prefera să iasă din casă cu un Opel Astra model vechi, autoturism preferat pentru că nu atrăgea atenţia. În prezent, Arsen Giolacai se află la Spitalul Floreasca, unde medicii încearcă să-l repună pe picioare în urma rănilor provocate de cele două gloanţe încasate sâmbătă noaptea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mine 21 Dec, 2010 12:30 Si noi suntem alaturi de tine dar in alt scop : sa o punem de niste alba ....
  • alin 20 Dec, 2010 18:54 Mariusuca suntem linga tine te asteptam ca sa o mai punem de ceva furaciuni