Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:43 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lângă vestigii arheologice, se renovează hotelul Armatei

ro

15 Oct, 2010 02:32 3368 Marime text
Prin anunţul numărul 93148/12.10.2010 s-a atribuit contractul de Consolidare şi reparaţii capitale la pavilionul „Igaf", în cazarma 1268 din Mangalia.

Astfel, Ministerul Apărării, Unitatea Militară 02542 Focşani a organizat o licitaţie în vederea atribuirii unui contract, care urmează să se desfăşoare la Cazarma 1268 din Mangalia. Contractul constă în „Protecţia vestigiilor arheologice descoperite în amplasamentul lucrărilor", „Realizarea unei scări de evacuare PSI", „Realizarea unei rezerve de apă pentru incendiu", „Demolarea coşului de fum existent", „Termoizolarea pereţilor subsolului" „Dotarea obiectivului cu staţie de hidrofor", „Realizarea climatizării în camere cu echipamente Multisplit în loc de Monosplit", precum şi „Amplasarea unui lift de persoane şi bagaje", „Recompartimentări în vederea asigurării fluxurilor tehnologice", „Dotarea cu mobilier şi obiecte de inventar gospodăresc", „Dotarea bucătăriei cu utilaje de resort", „Dotarea obiectivului cu grup electrogen", „Executarea instalaţiilor de curenţi slabi (telefonie şi TV)" şi „Dotarea obiectivului cu centrală telefonică".

Vestigii din secolele V-VI

Valoarea totală finală a contractului este de 122.800 de lei, din suma de 123.830,42 lei oferită iniţial, licitaţia făcându-se prin negociere, fără anunţ de participare, deoarece lucrările suplimentare sunt comandate în condiţiile stricte stabilite în directivă. Criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut, Societatea în nume colectiv Avântul Gheţău din Vaslui fiind singura firmă licitatoare şi câştigătoarea licitaţiei. Dar la ce anume se referă această descoperire arheologică? „Anul trecut, în urma săpăturilor din dreptul Hotelului Igaf, hotel al Armatei, construit în perioada interbelică, s-a descoperit o poartă a cartierului romano-bizantin, care datează din secolele V-VI", a declarat directorul Muzeului de Arheologie Callatis din Constanţa, Sorin Colesniuc.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii