Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:00 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Completul Urgenţe Blejnar va fi marţi la Tribunalul Constanţa

ro

04 Mar, 2011 02:19 1700 Marime text
cap_8.jpgDeschis de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa în anul 2009 pentru fapte ce s-ar fi petrecut în cursul anului 2007, dosarul în care se fac cercetări faţă de Sorin Blejnar, actualul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a trecut pe la poliţiştii constănţeni, înainte de a se finaliza cu neînceperea urmăririi penale, rezoluţie dată în urmă cu doar trei zile. În paralel, şeful ANAF este parte într-un proces care se va judeca marţi, de la ora 8.30, la Tribunalul Constanţa.

Surse avizate au precizat că dosarul lui Blejnar a fost transmis în vederea continuării cercetărilor către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa. Ulterior investigaţiilor efectuate de oamenii legii, cazul s-a întors la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, unde procurorii au decis neînceperea urmăririi penale. În paralel, şeful ANAF mai apare într-un dosar la Constanţa, de data aceasta cauza aflându-se la instanţă, mai precis pe rolul Tribunalului Constanţa. Procesul urmează să se judece marţi, la completul C11 Urgenţe, de la ora 8.30. În ceea ce priveşte dosarul deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, este de menţionat că acesta are numărul 949/P/2009 şi că, potrivit anchetatorilor, are ca obiect „modul în care a fost autorizată în anul 2007 funcţionarea unui antrepozit fiscal de depozitare a produselor petroliere".

NUP pentru toată lumea

Procurorii au ajuns la numele lui Sorin Blejnar dat fiind că „în componenţa comisiei se regăsea din partea Gărzii Financiare, comisarul general adjunct la acea dată, Sorin Blejnar, actualul preşedinte al ANAF". De asemenea, este de precizat că, într-o adresă transmisă de Parchetul Tribunalului Constanţa către Ministerul Finanţelor Publice la sfârşitul lunii august 2009, Blejnar era citat în vederea audierii la Parchet în calitate de „făptuitor" pentru data de 16 septembrie 2009, la ora 12.00. Totuşi, ieri reprezentanţii Parchetului Tribunalului Constanţa au transmis un nou comunicat, în care se arată că în dosarul cu pricina s-a dat NUP. „În dosarul de urmărire penală nr.949/P/2009 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în care, în cursul anului 2009 organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu în legătură cu modalitatea în care a fost autorizată în anul 2007 funcţionarea unui antrepozit fiscal de depozitare a produselor petroliere în Constanţa, prin rezoluţia procurorului din data de 01 martie 2011 s-a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de numiţii Jarda Ana, Blejnar Sorin, Gheorghe Mădălina, Drăgan Nicuşor, Ion Monica - membri ai Comisiei de Autorizare a Antrepozitelor Fiscale din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, şi faţă de numita Bumbac Georgeta - inspector în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa", au arătat procurorii. Funcţionarii publici fuseseră cercetaţi pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, NUP-ul fiind dispus pentru că „în urma cercetărilor efectuate de organele de poliţie judiciară sub supravegherea procurorului, s-a stabilit că activitatea de autorizare a antrepozitului fiscal a fost realizată cu respectarea dispoziţiilor legale în materie (...), iar că reprezentanţii autorităţilor publice implicate în emiterea autorizaţiei şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu în mod corespunzător".

La judecată cu Construct Import Export

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte al doilea dosar, cel de la instanţă, acesta a fost deschis pe data de 26 octombrie 2010, fiind înregistrat pe rolul Secţiei civile a Tribunalului Constanţa sub numărul 8359/118/2010, iar obiectul fiind o contestaţie la executare. Potrivit informaţiilor oferite de Portalul instanţelor de judecată, în litigiu, SC Construct Import Export SRL are calitatea de contestator, în timp ce Administraţia Finanţelor Publice Constanţa este „intimat", iar Sorin Blejnar, „preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală" este „petent". După mai multe amânări în cauză, pe 15 februarie 2011 judecătorii constănţeni au luat act de renunţarea plângerii. Totuşi, pe acelaşi Portal al instanţelor de judecată se arată că s-a fixat „termen pentru soluţionarea cererii de reexaminare" pe data de 8 martie. Astfel, procesul se va relua marţi, de la ora 8.30, la Tribunalul Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vadim 04 Mar, 2011 12:40 ce spagi s au luat ca sa se dea nup? ia vedeti ce averi msini de lux-atp si vlie in cartierul benzinarilor sau in valu traian de unde se fura benzina au procurorii de pe linga tribunal constanta -toti dna tace e corupta