Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:20 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Justiţie la Constanţa Cum îşi dă ANI angajaţii masoni (?) în judecată (documente)

ro

12 Jul, 2011 00:00 4482 Marime text
cap_7.jpgÎn declaraţia de interese completată de inspectorul de integritate Vasile Petrişor în luna martie 2011, acesta a menţionat faptul că este membru al Cavalerilor Dobrogei din Constanţa. În iulie, ANI l-a dat în judecată

Agenţia Naţională de Iintegritate e pusă pe fapte mari. La Constanţa, de pildă, ANI şi-a dat în judecată propriii angajaţi. Dosarele au fost înregistrate la Tribunalul Constanţa, urmând să se judece începând de luna viitoare. Întâmplător sau nu, unul dintre inspectorii de integritate daţi în judecată de ANI pare să fie mason. Cel puţin, asta reiese din declaraţia sa de interese, unde a menţionat faptul că este membru al Cavalerilor Dobrogei, una dintre cele peste 20 de loje masonice din Constanţa, conform site-urilor de specialitate.

Concret, cei doi inspectori de integritate daţi în judecată de instituţia la care lucrează sunt Violeta Florica Agop şi Vasile Petrişor. Cele două dosare cu pricina au fost înregistrate pe rolul Secţiei civile a Tribunalului Constanţa, la Litigii de muncă, termenele de judecată fiind fixate pe data de 1 august. Primul dintre cele două procese a fost înregistrat sub numărul 9879/118/2011, pe data de 8 iulie, având ca obiect o „acţiune în răspundere patrimonială". În dosar, Agenţia Naţională de Integritate este reclamant, iar Violeta Florica Agop este pârât. Aşa cum am precizat, cazul se va judeca pe data de 1 august, de la ora 8.30, la completul LMV1 al Tribunalului Constanţa. Conform legilor în vigoare, acţiunea în răspundere patrimonială se referă, pe scurt, la demersul efectuat de angajator în urma unui prejudiciu suferit din vina salariatului. Cu alte cuvinte, în situaţia de faţă, ANI s-ar fi simţit prejudiciată de cei doi angajaţi ai săi.

Fără avere şi fără interese

Ani - sigla ani.jpg

În ceea ce o priveşte pe Violeta Florica Agop, este de menţionat că, potrivit declaraţiei de avere completată la sfârşitul anului trecut şi afişată pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate, aceasta nu pare să fie foarte înstărită. Fără terenuri, clădiri sau bunuri mobile în proprietate, fără active financiare, plasamente sau investiţii, inspectorul de integritate Agop măcar se poate mulţumi cu faptul că nu are datorii. Munca desfăşurată la Agenţia Naţională de Integritate i-a asigurat un venit anual de 42.046 de lei, adică peste 3.500 de lei pe lună. De asemenea, inspectorul de integritate a mai încasat 315 lei de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa, reprezentând „diferenţe al XIII-lea salariu 2008". Oficial, Violeta Florica Agop nu are niciun interes, conform declaraţiei completate la sfârşitul anului trecut în acest sens. La rândul său, şi inspectorul de integritate Vasile Petrişor a fost dat în judecată de Agenţia Naţională de Integritate, în cadrul unei acţiuni în răspundere patrimonială. Cazul său a fost înregistrat tot la Secţia civilă a Tribunalului Constanţa, la Litigii de Muncă, sub numărul 9880/118/2011 şi cu termen tot pe 1 august 2011, la acelaşi complet LMV1.

3,48% din Cavalerii Dobrogei

Numai că lucrurile par să se schimbe un pic în ceea ce-l priveşte pe inspectorul Vasile Petrişor. Mai exact, poate nu este de trecut cu vederea faptul că, în declaraţia de interese completată de inspectorul de integritate în luna martie 2011, acesta a menţionat faptul că este membru al Cavalerilor Dobrogei din Constanţa, deţinând 3,48% din acţiuni, valorând 96,15 lei. Site-urile de specialitate spun despre Cavalerii Dobrogei că ar fi una din zecile loje masonice care acţionează în Constanţa. Dincolo însă de aceste aspecte, Vasile Petrişor deţine şi 40 de acţiuni în valoare de 47,60 de lei la Şantierul Naval Constanţa, fiind totodată vicepreşedinte al Societăţii Civice Constanţa şi membru inactiv CECCAR, adică al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România. În ceea ce priveşte averea inspectorului de integritate, acesta deţine o treime dintr-un teren agricol de 1.000 mp şi dintr-unul intravilan de 160 mp în Constanţa, ambele suprafeţe fiind moştenite în 2003, ceilalţi doi beneficiari fiind Maria şi Ion Petrişor. Angajatul ANI mai deţine şi un sfert dintr-o casă şi respectiv dintr-un spaţiu comercial, ambele situate în Constanţa, fiind vorba despre bunuri dobândite în 1994, tot prin moştenire şi pe care de asemenea le împarte cu Maria şi Ion Petrişor. În parcul auto al inspectorului de integritate se regăsesc un autoturism Vauxhall fabricat în 1995, o Honda din 1993 şi un Audi A4 fabricat în 2002, toate cele trei maşini fiind dobândite în urma încheierii unor contracte de vânzare - cumpărare. Lipsit de active financiare, conturi sau alte acţiuni decât cele menţionate în declaraţia de interese, inspectorul Petrişor nu are nici datorii, venitul său anual încasat de la ANI ridicându-se la suma de 44.697 de lei, adică peste 37 de milioane de lei vechi lunar. În întreg acest context, rămâne de văzut cine va fi declarat câştigător în instanţa constănţeană: ANI sau inspectorii săi de integritate acuzaţi de prejudicii.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii