Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:12 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Jegu" din Medgidia a ciripit în dosarul buldoexcavatorelor furate

ro

26 Jan, 2011 02:16 1903 Marime text
Aflat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, Mihai Encică, în vârstă de 38 de ani, cunoscut şi sub apelativul „Jegu", cu domiciliul în municipiul Medgidia, a „ciripit". Acesta le-a spus anchetatorilor cum a sustras, ajutat de Constantin Muraru, un buldoexcavator de la SC Vega 93 SRL Galaţi, societatea condusă de familia lui Corneliu Istrate, ocupantul locului 90 în Topul „Forbes 500 miliardari", ediţia 2010. Poliţiştii mai spun că Encică şi Muraru nu au lucrat singuri, aceştia fiind sprijiniţi de fostul poliţist de frontieră Silviu Corbeanu.

La câteva ore după ce magistraţii Curţii de Apel Constanţa au decis ca individul să rămână în Arestul Poliţiei Judeţului Constanţa, Mihai Encică, cunoscut ca şi „Jegu", s-a deschis procurorilor. Individul a povestit cu lux de amănunte cum a sustras buldoexcavatorul de la SC Vega 93 SRL Galaţi. Encică le-a mai spus anchetatorilor că în timp ce Muraru încerca să pornească utilajul, a fost atacat de paznicul unităţii comerciale pe care l-a bătut, i-a legat mâinile cu scotch după care l-au băgat într-o magazie. Ulterior acestui fapt, cei doi au reuşit să plece cu buldoexcavatorul. Potrivit procurilor, Encică şi Muraru au fost ajutaţi în acest furt de Silviu Corbeanu, un fost lucrător al Poliţiei de Frontieră. De menţionat că la data de 10.10.2010, în jurul orelor 22.30, lucrătorii Postului de Poliţie Pişcu, judeţul Galaţi, au fost sesizaţi telefonic, despre faptul că pe DN 25, în localitatea Vameş, pe partea carosabilă se deplasează o persoană de sex bărbătesc având mâinile la spate, care solicita ajutor.

Cei trei „muschetari"

Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au identificat persoana indicată ca fiind Daniel Vieru, paznicul bătut de Encică. Potrivit actului medico-legal, „Jeg" i-ar fi provocat victimei sale un traumatism cranio-cerebral prin agresiune, plagă contuză vertex, care a necesitat circa 23-25 de zile de îngrijiri medicale. În sarcina lui Encică, Muraru şi Corbeanu s-a mai reţinut o altă faptă de înşelăciune, comisă la data de 25 octombrie 2010, când cei trei ar fi furat un alt buldoexcavator, în valoare de două miliarde de lei vechi, de la SC Nel Super SRL din Saligny. Recent, anchetatorii i-au recoltat lui Encică mai multe probe ADN în vederea efectuării expertizei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii