Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:07 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încep ostilităţile Sarafu, cu Porsche-ul distrus de două ori în doi ani

ro

01 Oct, 2010 01:43 3180 Marime text

cap_4.jpgDupăaproape doi ani de calm aparent, spiritele se încing din nou pestrăzile Constanţei. „Războiul rece" al bolizilor distruşidus de membrii grupărilor adverse din oraş ia amploare, după ce, înurmă cu două nopţi, Cayenne-ul lui Stila Sarafu - cunoscut apropiat al„greilor" lumii underground constănţene Lucian Călimărea şi PetricăTomescu şi acuzatorul numărul unu al grupării rivale „Fraţii" - a fostincendiat.

Stila_-_Stila_Sarafu_06_resize.jpgBolidul de circa 50.000 de dolari a suferit pagube majore.Poliţiştii Secţiei 1 au deschis o anchetăpentru a stabili cu exactitate modul în care s-au derulat faptele şiidentitatea autorilor. În paralel, lumea underground constănţeană paresă se pregătească de război, identitatea vinovaţilor neputândrămâne un secret în stradă pentru mult timp. Calmul a luat sfârşit:pentru a doua oară în doi ani, autoturismul Porsche Cayenne al luiStila Sarafu, la care ţine ca la ochii din cap, este atacat.Parcat pe strada Unirii, în zona Faleză Nord, bolidul a izbucnit înflăcări în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 4.00. Martoriiau precizat că unul dintre geamurile maşinii a fost spartcu un ciocan, atacatorul speriindu-se de zgomotul astfel creat şiscăpând din mână ciocanul, dar şi chibritul cu care voia să dea foc. Cutoate acestea, planul a fost dus la bun sfârşit, iar bijuteriade maşină este de nerecunoscut. Chemaţi la faţa locului, specialiştiiInspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au concluzionat căincendiul s-a produs ca urmare a unei acţiuni directe, cauza fiindflacăradeschisă. În paralel, poliţiştii Secţiei 1 au deschis şi ei o anchetă,urmând să stabilească desfăşurarea evenimentelor. Pe stradă, vorbaumblă repede: se aude că „băieţii" s-ar pregăti de război.Şi unii, şi alţii.

Ameninţări şi oferte de bani

De-a lungul timpului, Stila Sarafu a repetat de nenumărate ori căfraţii Vasea ori apropiaţi ai acestoraîncearcă în fel şi chip, fie oferindu-i bani, fie ameninţându-l, să-ldetermine să-şi retragă plângerea şi să-şi schimbe declaraţiile înprocesul în care Traian şi Miţu Vasea,alături de Victor Şerban, zis Gogu, şi Cristian Marian Gheorghiu, zisCristel, sunt judecaţi pentru tentativă de omor calificat. Înrespectivul proces, Sarafu are rolul de principal acuzator, el fiindţinta ataculuidin noiembrie 2006, din Clubul Imperial Bowling, când, potrivitanchetatorilor, fraţii Vasea şi apropiaţii lor ar fi încercat să-lomoare. În luna februarie 2009, Sarafu s-a ales cu Cayenne-ul distrus,cauciucurile fiind tăiate. S-a dus glonţ la Secţia 4 Poliţie şi a depusplângere penală împotriva lui Usein Sali, zis Ussi (decedat în lunamartie 2010), şi Victor Şerban, zis Gogu, acuzându-ică i-ar fi tăiat cauciucurile de la Porsche-ul Cayenne cu numărul CT 66STY. Pagubele au fost estimate la circa 10.000 de lei. La poliţie,speţa a rămas cu autor necunoscut. Anchetatorii au dispus neîncepereaurmăririipenale faţă de cei doi suspecţi, după ce i-au audiat şi după ce auaudiat mai mulţi martori, ale căror declaraţii se băteau cap în cap.Rămâne de văzut care vor fi concluziile autorităţilor înacest caz.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii