Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:44 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înalta Curte de Casaţie „alege" şeful Poliţiei Cernavodă

ro

14 Oct, 2011 01:05 2606 Marime text
cernavoda_emilian_nicolae.jpgPrimul termen a fost fixat pentru data de 7 decembrie 2011

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României vor decide dacă Emilian Constantin Nicolae, şeful Poliţiei Cernavodă, rămâne pe funcţie până la finalizarea procesului intentat împotriva ordinului de demitere. Amintim că, la Constanţa, comisarul-şef Emilian Constantin Nicolae a obţinut suspendarea ordinul respectiv, măsură atacată în recurs la Înalta Curte de superiorii săi. În paralel, la Curtea de Apel Constanţa procesul privind anularea ordinului a fost amânat pentru data de 2 noiembrie 2011.

Cernavoda_Politia.jpgCauza înregistrată pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României are numărul unic 681/36/2011, având ca obiect „suspendare executare act administrativ". În acest dosar, Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Ministerul Administraţiei şi Internelor au calitatea de „pârât", în timp ce Emilian Constantin Nicolae, şeful Poliţiei orăşeneşti Cernavodă, este reclamant. Primul termen a fost fixat pentru data de 7 decembrie 2011. Până la decizia finală a Înaltei Curţi, comisarul-şef Emilian Constantin Nicolae rămâne şeful oamenilor legii din Cernavodă. Între timp, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au amânat cauza în care se cere anularea ordinului de demitere. Reamintim că în urma unui control, aparent tematic, desfăşurat de Inspectoratul General al Poliţiei Române „în perioada 10 - 19 noiembrie 2010, în conformitate cu Ordinul ministrului numărul 318/2007 privind organizarea şi exercitarea inspecţiilor şi controalelor Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA), s-au constat o serie de disfuncţionalităţi". „Activitatea a vizat evaluarea managementului realizat de şeful Poliţiei Oraşului Cernavodă, cu privire la activitatea desfăşurată de către lucrătorii structurilor pe care le coordonează, prin prisma rezultatelor şi indicatorilor profesionali obţinuţi în primele nouă luni ale anului 2010, comparativ cu perioada similară a anului 2009. Cu această ocazie au fost identificate o serie de disfuncţionalităţi în activitatea profesională a ofiţerului evaluat, motiv pentru care a fost declanşată procedura disciplinară faţă de acesta, potrivit articolului 57, litera b., respectiv articolul 59, din Legea 360/2002, privind Statutul Poliţistului", se mai documentele Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • EMILIAN NICOLAE 14 Oct, 2011 07:54 MIn.Ad. si Internelor nu are curajul sa ma dea afara din politie deoarece eu sunt la "BUTOANE"..Am in spate pe cei mai mari interlopi..Fur energie electrica,energie termica,apa..Sunt cel mai mare "braconier",mi-am luat canal la veriga din Seimeni si nimeni nu are voie sa pescuiasca...Nu platesc la fisc pentru firma "RAJA"care se afla in mica mea casuta de 300 mp...