Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:03 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gata cu percheziţiile? Linişte şi pace în Terminalul de Containere din Portul Sud Agigea (galerie foto)

ro

08 Jun, 2011 01:39 1797 Marime text
port_.jpgReprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor au spus, la data de 26 mai 2011, că timp de aproape două săptămâni Terminalul de Containere din Portul Constanţa Sud Agigea va fi scotocit de peste 120 de specialişti ai Poliţiei de Frontieră Române şi Jandarmeria Română, în cooperare cu Autoritatea Naţională a Vămilor. Tot la acea dată s-a mai precizat că a fost declanşată o impresionantă acţiune pentru combaterea activităţilor ilicite în Portul Constanţa.

Cu toate acestea, ieri, în terminalul de Containere din Portul Constanţa Sud Agigea nu mai era vizibil niciun om al legii, pe semne că poliţiştii ar fi găsit ceea ce căutau. Contactat telefonic, Fabian Bădilă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, ne-a declarat că acţiunea din terminalul de Containere continuă până la sfârşitul termenului stabilit şi precizat anterior.

Facem menţiunea că, la data de 26 mai, în sprijinul structurilor specializate ale Ministerul Administraţiei şi Internelor a venit şi un specialist al Biroul mobil Europol, cooperarea fiind convenită cu prilejul întrevederii dintre Ioan Dascălu, secretar de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din MAI, şi Rob Wainwright, directorul Europol. În primele două zile de control al containerelor aflate în Portul Constanţa Sud Agigea a fost verificată existenţa unor cantităţi de mărfuri nedeclarate, conform procedurilor fiscale şi comerciale, precum şi legalitatea provenienţei produselor existente în terminal. Anchetatorii au descoperit şi ridicat în vederea confiscării bunuri cu privire la care se efectuează cercetări de specialitate, în vederea stabilirii provenienţei, legalităţii şi a înregistrării în documente oficiale. Totodată, au fost identificate mărfuri neînregistrate în documente oficiale, comerciale şi de transport. În continuare, există voci potrivit cărora acţiunea din terminalul de Containere de la Agigea vine în urma informaţilor primite de la cei aflaţi în arest şi care sunt implicaţi în deja celebrul dosar „Banias - Mironescu".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii