Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:59 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul preşedinte ANAF, trimis în judecată Ce legătură există între Sorin Blejnar şi fraţii Livadariu, afacerişti de Constanţa

ro

11 Sep, 2012 01:00 2241 Marime text
Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar, a fost trimis în judecată, alături de mai multe persoane, într-un dosar ce are ca obiect „iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup". Conform Portalului instanţelor de judecată, Blejnar, „alintat" de unii „fostul şef al banilor din România", va fi judecat alături de alte persoane, printre ele numărându-se Racz Peter Attila. Potrivit unor surse, acesta din urmă este deja judecat de magistraţii Tribunalului Bucureşti într-o altă cauză penală alături de fraţii Ion şi Stelian Livadariu din Constanţa, care deţin, printre altele, şi cunoscutul complex de agrement „Insula Ovidiu".

Revenind la Racz Peter Attila, este de precizat că acesta ar fi, potrivit jurnaliştilor din capitală, protejatul lui Alexandru Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al preşedintelui ANAF. Acesta din urmă este cercetat de oamenii legii şi în dosarul presupusei evaziuni fiscale de 15 milioane de euro, cauză în care a fost arestat, printre alţii, şi Dan Florin Secăreanu, fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa. În acelaşi dosar este cercetat şi Viorel Comăniţă, fostul şef al Vămilor din România. Revenind la cauza penală judecată de Tribunalul Bucureşti în care apar fraţii Livadariu şi arădeanul Racz Peter Attila, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că „inculpaţii Racz Peter Attila (şeful grupării), Livadariu Ion, Livadariu Stelian şi Costache Dumitru au constituit un grup infracţional organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni de evaziune fiscală în domeniul produselor petroliere, care au avut drept consecinţă prejudicierea bugetului de stat cu suma de 87.386.308.61 lei (peste 20 de milioane de euro)". Racz, fraţii Livadariu şi Costache au fost arestaţi pentru 29 de zile de Tribunalul Bucureşti, la data de 26 iulie 2011. Până la data de 2 septembrie 2011, toţi cei trei au fost liberaţi de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii