Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:05 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Formula „poliţişti - Beinur" pentru Mangalia

ro

13 Oct, 2010 02:36 6526 Marime text

cap_6.jpgPrintre locurile „vizitate" de mascaţi s-a numărat Serviciul Urbanism al Primăriei Mangalia

„Clanul" Beinur a căzut. Şi nu oricum, ci - în urmaintervenţiei specialiştilor ServiciuluiRomân de Informaţii - a tras în jos şi doi şefi de poliţie constănţeni.Iar lucrurile nu se opresc aici, până şi pragul Primăriei Mangaliafiind călcat de mascaţi, în contextul percheziţiilordomiciliare efectuate în acest caz.

Beinur_Beinur-gabriela_iacob.jpgBomba a căzut ieri dimineaţă, de la prima oră, iar vestea acirculat repede pe străzi şi înpresă: mascaţii au descins acasă la Nuredin Beinur! Nume cu sonoritatemai ales în sudul litoralului, celebrul Beinur şi apropiaţii săi suntacuzaţi de şantaj, abuz în serviciu, evaziune fiscală, delapidareşi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.Ancheta este desfăşurată de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şiCriminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curtede Casaţie şi Justiţie, sprijiniţi tehnic de ofiţerii Serviciului Românde Informaţii. De menţionat că la cele 19 percheziţii domiciliareefectuate ieri dimineaţă în dosar pe raza judeţelor Constanţa,Ilfov, Bucureşti şi Sibiu au participat şi ofiţerii InspectoratuluiGeneral al Poliţiei Române. Tot sudul litoralului a fost luat la„puricat" de oamenii legii, zeci de documente şi mai multe laptop-urişicalculatoare fiind ridicate în urma descinderilor. „Acţiunea se înscrieîn cadrul cercetărilor care se desfăşoară cu privire la membrii«clanului Nuredin» şi vizează săvârşirea de infracţiunigrave, precum şantaj, abuz în serviciu, evaziune fiscală, delapidare şiultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice", auprecizat oficialii Parchetului General. Luat pe sus cu mascaţiidis-de-dimineaţă,Beinur a fost făcut „pachet" şi dus la Parchet, la Bucureşti. Surseapropiate anchetei au precizat că alături de el a fost ridicat şifratele său.

Au „călcat" şi primăria

Pe de altă parte, este de menţionat că doi şefi de poliţieconstănţeni au fost chemaţi la Parchetsă dea cu subsemnatul în cazul Beinur. Concret, este vorba desprecomisarul şef Cristinel Neţoi, adjunctul Poliţiei Neptun, şisubcomisarul Gabriela Iacob, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Mangalia.Surse neoficialeau precizat în cazul celor doi că ar fi suspectaţi de comitereainfracţiunilor de abuz în serviciu şi favorizarea infractorului.Informaţiile nu au fost confirmate de reprezentanţii ParchetuluiGeneral. Printrelocurile „vizitate" de mascaţi se numără şi Primăria Mangalia,procurorii ridicând un laptop şi mai multe documente din cadrulServiciului Urbanism al instituţiei. De asemenea, se pare că doilucrători ai Serviciului Urbanism au fost invitaţi de procurori ladiscuţii pe tema afacerilorclanului Beinur. Ieri seară, la închiderea ediţiei, audierile nu sefinalizaseră încă, iar ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore pe numelelui Buredin Beinur nu fusese încă emisă. Totuşi, potrivit unorapropiaţi ai anchetei, celmai târziu în cursul zilei de astăzi, individul va fi prezentatinstanţei Tribunalului Bucureşti,cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile,lăsarea sa în libertate fiind considerată de procurori un real pericolpublic.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii