Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:57 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fiul unor consilieri juridici de la ADS? Patronul unei firme de IT din Constanţa a omorât un om care aştepta autobuzul (Galerie foto + documente)

ro

28 Nov, 2011 01:00 6052 Marime text

accident-bmw1.jpgUn şmecher cu BMW a omorât un om, care aştepta autobuzul în staţia special amenajată. Victima era un fost jucător de fotbal şi fost antrenor. Tragedia a avut loc ieri dimineaţă, în municipiul Constanţa, la câţiva metri de Casa Judeţeană de Pensii.

După producerea dezastrului, şoferul a părăsit locul faptei fără a avea acceptul lucrătorilor Serviciului Rutier Constanţa, însă a fost prins de un jandarm. După testarea cu aparatul Drager, oamenii legii au constatat că individul avea o alcoolemie de 0,43 alcool pur în aerul expirat. Mai mult decât atât, medicii legişti ar fi descoperit şi urme de substanţe stupefiante. Numele conducătorului este strâns legat de SC R&R IT Security Solutions SRL, din Constanţa, Radu Popescu fiind administratorul unităţii comerciale mai sus precizate, unde îl găsim şi pe Răzvan Popescu, cel mai probabil fratele său. Conform unor surse, cei doi tineri Popescu sunt copiii Ştefanei şi ai lui Dinică Ovidiu Popescu, consilieri juridici ai Agenţiei Domeniilor Statului. Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere şi din partea familiei Popescu, însă acest lucru nu a fost posibil.

accident2.jpgÎn urma cercetărilor efectuate, lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa au stabilit că Radu Popescu, de 25 de ani, a condus un automobil marca BMW, seria 5, pe strada Mircea cel Bătrân, dinspre Ferdinand către bulevardul Mamaia. În zona staţiei de autobuz din zona Casei Judeţene de Pensii, şoferul, pe fondul consumului de alcool şi al vitezei, a pierdut controlul volanului şi l-a lovit mortal pe Vasile Luban, de 71 de ani, din Constanţa, care se afla în staţia de autobuz, aşteptând mijlocul de transport în comun. Fără să-i pese că a lovit un pieton, şoferul a părăsit locul accidentului fără acceptul oamenilor legii însă a fost prins 15 minute mai târziu pe bulevardul Tomis. Prin intermediul unui comunicat de presă, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi a informat ieri că, în jurul orei 07.00, un jandarm care îşi efectuase serviciul de pază şi protecţie instituţională la Judecătoria Constanţa a urmărit şi imobilizat un tânăr suspect de comiterea unui grav accident de circulaţie, petrecut pe strada Mircea cel Bătrân, în staţia de autobuz din apropierea Parchetului şi Inspectoratului Teritorial de Muncă. „Plutonier Florin Florea se îndrepta spre sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, după efectuarea serviciului. În dreptul staţiei de autobuz a observat un autoturism BMW implicat într-un accident grav, soldat cu decesul unei persoane şi distrugerea refugiului din PVC, amplasat în staţia de transport în comun. La strigătele persoanelor aflate în apropiere, jandarmul a pornit imediat în urmărirea unui tânăr care fugise de la faţa locului, în direcţia bulevardului Tomis. În cel mai scurt timp, jandarmul l-a ajuns din urmă, l-a somat verbal să se oprească, l-a imobilizat şi l-a predat unui echipaj al Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, pentru continuarea cercetărilor", conform informării oficiale.

Fraţi, parteneri de afaceri

Dacă instanţa de judecată va fi de acord, şmecherul cu BMW ar putea sta în următoarele zeci de zile în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Judeţului Constanţa. Coincidenţă sau nu, numele tânărului şofer apare în două dosare aflare pe rolul Judecătoriei Constanţa, cauze în care „Popescu Radu" a chemat în instanţă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciu Rutier, ambele procese fiind pierdute de şofer. Potrivit datelor puse la dispoziţie de Registrul Comerţului, numele lui Radu Popescu apare în SC R&R IT Security Solutions SRL, din Constanţa, cu sediul pe strada Pescarilor. Firma şi-a deschis porţile în luna iulie 2010, fondatorul fiind Radu Popescu, asociat unic, şi a avut sediul în municipiul Constanta, pe bulevardul Mamaia Clădirea Millenium Business Center. Unitatea comercială în cauză nu are participare străină la capital, iar conform RECOM obiectul de activitate este reprezentat de „activităţi de consultanţă în tehnologia informaţiei". Radu Popescu este asociat în firmă cu Răzvan Popescu, cel mai probabil fratele său, însă primul are calitatea de administrator. Fără sucursale, subunităţi ori sedii secundare, SC R&R IT Security Solutions SRL, cu un salariat, a raportat pentru anul 2010 o cifră de afaceri de 52.255 de lei şi un profit brut de 0 lei. Pe data de 14 februarie 2011, Radu Popescu, asociat unic în cadrul societăţii sus menţionate, a hotărât cooptarea în societate, prin aport la capitalul social, a lui Răzvan Popescu. Totodată s-a majorat capitalul social cu suma de 200 de lei, capitalul social a devenit 400 de lei şi s-a divizat în 40 de părţi sociale a câte 10 RON fiecare. Interesant de remarcat că numărul de înmatriculare al BMW-ului care a fost implicat în accidentul de ieri are terminaţia numărului de înmatriculare „RRP", ceea ce poate fi interpretat ca iniţialele de la Radu şi Răzvan Popescu.

Declaraţiile de avere

După cum precizam şi mai sus, conform unor surse, cei doi tineri Popescu sunt copiii Ştefanei şi ai lui Dinică Ovidiu Popescu, care, potrivit site-ului oficial al Agenţiei pentru Domeniile Statului, erau angajaţi ai instituţiei, cel puţin în anul 2009. Mai exact, aceştia erau consilieri juridici în cadrul ADS. Concret, în declaraţia sa de avere aferentă anului 2009, Ştefana Popescu a menţionat că nu are terenuri, însă posedă, împreună cu soţul, un apartament, din 1985, în suprafaţă de 68 de metri pătraţi, bun situat pe strada Cişmeilei, la numărul 17. În parcare, soţii Popescu au, cel puţin conform declaraţiilor de avere, două maşini, respectiv o Dacia, fabricată în 1996, şi o Kia făcută în 2007. Cu patru credite bancare, în valoare totală de 19.200 de euro şi 6.600 de lei, Ştefana Popescu a declarat un câştig salarial de 32.400 de lei. La rândul său, Dinică Ovidiu Popescu, cu un venit anual salarial de 33.600 de lei, a consemnat în declaraţia sa de avere că în 2008 a contractat două credite bancare în valoare totală de 24.000 de euro. De asemenea, Dinică Ovidiu Popescu a mai declarat şi suma de 17.500 de lei, pensie anuală de la MApN. De menţionat că şi Dinică Ovidiu Popescu figurează în câteva dosare cu Poliţia Rutieră.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii