Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:00 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Fanul" lui Băhăian, din nou în atenţia Serviciului de Investigare a Fraudelor

ro

08 Dec, 2010 02:26 1797 Marime text
cap_7.jpgConstantin Neculusca şi Ionel Robert Amza sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa au documentat activitatea infracţională în ceea ce îi priveşte pe Constantin Neculusca, de 51 de ani, din localitatea Poarta Albă, judeţul Constanţa şi Ionel Robert Amza, de 23 de ani, din Călimăneşti, judeţul Vâlcea, administratori ai SC Dart Provision SRL. Tânărul Amza figurează în şapte firme comerciale, dintre acestea amintim Delt Marin Konfort SRL de la care comisarii Gărzii Financiare Constanţa au confiscat o sumă record pe motiv că ar fi încasat 262 de miliarde de lei vechi în mod nelegal.

firme_sediu_Garda_Financiara_01.jpgReprezentanţii Poliţei Judeţului Constanţa spun că deja binecunoscutul Ionel Robert Amza şi Constantin Neculasca sunt suspectaţi că în perioada octombrie 2009 - ianuarie 2010, au omis să înregistreze în evidenţele contabile ale societăţii comerciale pe care o administrau cantităţile de cereale cumpărate de la mai multe persoane fizice folosind borderouri de achiziţie false, precum şi operaţiunile de vânzare a acestor cantităţi de cereale către diverşi clienţi, societăţi comerciale de pe raza municipiului Constanţa. În acest mod, continuă oamenii legii, SC Dart Provision SRL a cauzat bugetului general consolidat al statului un prejudiciu de 9.700.861 de lei. „Faţă de cei în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 4 (refuzul nejustificat al unei persoane de a prezenta organelor competente, după ce a fost somata de trei ori, documentele legale şi bunurile din patrimoniu, în scopul împiedicării verificărilor financiare, fiscale sau vamale), art. 9 lit. b (omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate) şi f (sustragerea de la efectuarea verificărilor financiare, fiscale sau vamale, prin nedeclararea, declararea fictivă ori declararea inexactă cu privire la sediile principale sau secundare ale persoanelor verificate) din Legea 241/2005", au mai arătat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Prejudiciul, peste l.000.000 de euro

De precizat că dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Contanţa cu propunere de declinare a competenţei în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa, întrucât prejudiciul stabilit de organele fiscale depăşeşte echivalentul în lei a 1.000.000 de euro. Ionel Robert Amza a ajuns vedetă în Constanţa după ce comisarii Gărzii Financiare Constanţa au confiscat de la una dintre firmele tânărului, în speţă Delt Marin Konfort SRL, o sumă record pe motiv că ar fi încasat 262 de miliarde de lei vechi în mod nelegal. Registrul Comerţului arată că Ionel Robert Amza apare în şapte firme: SC Mem Office SRL, cu sediul pe bulevardul Tomis, numărul 330, înfiinţată în 2001, SC Car Forest, cu sediul pe bulevardul Aurel Vlaicu SRL, SC Marta Let SRL, de pe Ion Vodă, numărul 13, SC GES Euroepoxi SRL, strada Docherilor 3 D, SC Nova Term Impex SRL, cu sediul pe Aleea Macilor, SC Dart Provision Construct, SC Delt Marin Konfort SRL.

Asemănări cu Băhăian ?!

Şi partenerul de afaceri al lui Amza, Constantin Neculusca, figurează în alte societăţi comerciale, decât SC Dart Provision Construct SRL: SC Cat Forest SRL, Balcan Best Construct SRL, Dox Long Construct, Bart Breeze Construct SRL. După cum precizam şi în ediţiile trecute, modul în care ar acţiona Ionel Robert Amza seamănă cu modelul Sergiu Bahaian, celebrul regizor deferit instanţelor din ţară pentru multiple infracţiuni economice, dar şi pentru instigare la omor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii