Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:52 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dupa un accident cu 42 de victime, Afaceristul Cobzariu a dat in judecata Politia Rutiera

ro

30 Jul, 2010 01:06 2119 Marime text
cap_3.jpgDeşi ştiu că au încălcat legea, 90% dintre şoferii cărora li se reţin permisele de conducere contestă acţiunea poliţiştilor, doar pentru a mai conduce până la pronunţarea instanţei. Oficialii Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa declară că această practică este utilizată în special de cei care nu doresc să recunoască faptul că au fost prinşi pe picior greşit. Printre cei care se judecă cu Rutiera se numără şi presupusul autor al celui mai grav accident din ultimii zece ani

Cobzariu_-_accident_Q7.jpgViorel Cobzariu, patronul firmelor SC VSA International SRL şi SC Progres Style SRL, cercetat de poliţişti că ar fi provocat, în 2008, cel mai grav accident din ultimii zece ani, din punct de vedere al numărului victimelor, se judecă cu Serviciul Poliţiei Rutiere Constanţa. În cazul în care va pierde procesul, Cobzariu riscă să rămână pieton pentru 90 sau 120 de zile.

La data de 28 iulie, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul 8297/212/2010, în care Viorel Cobzariu contestă o decizie a rutieriştilor. Oficialii Poliţiei Rutiere Constanţa spun că, pe 13 februarie, Cobzariu a fost prins conducând un automobil pe drumurile publice cu o viteză mai mare cu 50 de kilometri/oră faţă de limita impusă de oamenii legii pe respectivul sector de drum. Ca urmare, rutieriştii i-au reţinut dovada înlocuitoare a permisului de conducere, act eliberat în 2008, la scurt timp după producerea accidentului din apropierea localităţii Ovidiu, în care 42 de persoane au fost rănite. La scurt timp după ce a fost prins încălcând legea, şeful celor două firme mai sus precizate a contestat acţiunea poliţiştilor de la Rutieră. „Nu prea are şanse de câştig. În astfel de cazuri, 90% dintre permise se reţin cu mijloace de probă: asistent, martor, fotografii şi înregistrări video. Unii contestă chiar dacă ştiu că n-au dreptate şi că vor pierde, însă până la pronunţarea instanţei de judecată pot conduce", au mai arătat lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa. În cazul în care Viorel Cobzariu va pierde procesul intentat Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa - prin Serviciul Poliţiei Rutiere trebuie să se prezinte în faţa oamenilor legii, în termen de 15 zile, pentru ca aceştia din urmă să-l lase pieton pentru o perioadă de 90 de zile. În cazul în care nu se va încadra în cele 15 zile, rutieriştii îl vor lăsa fără carnet pentru 120 de zile. De precizat că Viorel Cobzariu are, în acest moment, drept de a conduce automobile pe drumurile publice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii