Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:09 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi agenţi dau din casă Presiuni pentru neînregistrarea plângerilor penale

ro

20 Sep, 2011 01:00 3209 Marime text
Nituleac.jpgFără nici un substrat precizăm că, în perioada indicată de cei doi oameni ai legii, şeful IPJ Constanţa a fost chestorulMircea Vasile Bârgoz

Declaraţii şoc în dosarul lucrătorul Serviciului Rutier Constanţa Eduard George Niţuleac, poliţistul trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, favorizarea infractorului, dar şi pentru sustragerea sau distrugerea de înscrisuri. Doi poliţişti au declarat instanţei de judecată că au fost supuşi unor presiuni din partea superiorilor pentru a nu înregistra toate plângerile penale. Comisarul-şef Adrian Rapotan, primul adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, declară că nu au existat niciodată presiuni din partea structurilor superioare din inspectorat asupra lucrătorilor.

Pe data de 26 ianuarie 2011, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 1330/118/2011, având ca obiect „sustragerea sau distrugerea de înscrisuri (art. 242 C.p.) alin. 2 şi 3 Cpen din art. 242 Cpen, art 246 Cpen, art. 264 alin 1 Cpen", cauză în care poliţistul Eduard George Niţuleac are calitatea de inculpat. Potrivit datelor oficiale, părţile vătămate sunt cinci la număr, respectiv: Shell Gas România SA, SC Comimpex Cezar SRL Valu lui Traian, Constantin Pătru, Roza Apiştei şi Adela Vlaicu. În dosar sunt şi patru părţi civile: Mirela Mihai, Speranţa Băcana, Mirela Mihai, Ionel Ionel Dumitraşcu. În şedinţa de ieri, instanţa de judecată a ajut în faţă patru poliţişti (Ciprian Marius Agachi, Octavian Constantin, Nicolae Grosu şi Daniel Rotaru - martori ), doi dintre aceştia declarând că în perioada 2007 - 2008 se făceau presiuni de la nivel superior pentru a nu fi înregistrate toate plângerile. Fără nici un substrat precizăm că, în perioada indicată de cei doi oameni ai legii, şeful IPJ Constanţa a fost chestorulMircea Vasile Bârgoz. Declaraţia şoc făcută ieri în sala de judecată a fost comentată de comisarul-şef Adrian Rapotan, primul adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, care ocupa aceeaşi funcţie în lunile în care s-ar fi pus presiune asupra lucrătorilor.

Şedinţe înregistrate

„La nivel de IPJ, nu orice lucrător înregistrează o plângere. Nu rămâne la latitudinea agentului înregistrarea plângerilor. Orice plângere penală se înregistrează", a mai spus Rapotan. Interesant de remarcat că şedinţele prin intermediul cărora cei aflaţi în structurile superioare ale IPJ Constanţa ar fi pus presiune asupra poliţiştilor sunt înregistrate. Reamintim că Eduard George Niţuleac a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, favorizarea infractorului, dar şi pentru sustragerea sau distrugerea de înscrisuri. Mai exact, în calitate de şef al Poliţiei din Valu lui Traian, Niţuleac nu ar fi înregistrat mai multe plângeri, documente descoperite în casa acestuia odată cu percheziţiile efectuate în celebrul dosar „Mita de la Rutieră".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • press 20 Sep, 2011 08:45 a fost retinut pt coruptie si a ajuns sa fie judecat pt abuz! unde este coruptia dna procuror Puiu Zarafina? agentii platesc si sefii huzuresc. niciun sef nu va recunoaste ca obliga agentii sa nu inregistreze toate plangerile domnilor ziaristi! dar daca-i bagati la detectorul de minciuni?