Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:21 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Director nou la Vama Constanta

ro

16 Jun, 2009 02:34 6211 Marime text

directia_vamala.jpgClaudius Gheorghiu a fost înlocuit din funcţie, de pe data de 25 mai

Bogdan Vâlsan este noul director al Biroului Vamal Constanţa, începând cu data de 25 mai. Vâlsan i-a luat scaunul lui Claudius Gheorghiu, după ce a câştigat concursul pentru ocuparea funcţiei, susţinut luna trecută. 

Conform declaraţiilor noului director al vămii constănţene, concursul a fost organizat în baza OUG nr. 92/2008 privind statutul funcţionarului public devenit manager public. Competiţia a cuprins două etape, prima dintre ele constând într-un proiect managerial, ce trebuia depus până pe 15 mai, iar cea de-a doua probă a fost reprezentată de un interviu, susţinut pe 19 mai. Cu un scor de 83 de puncte, dintr-un maxim de 100, Bogdan Vâlsan a fost declarat câştigător. Conform sursei citate, noul director al Biroului Vamal Constanţa a fost singurul candidat pentru acest post. Bogdan Vâlsan lucrează în cadrul vămii constănţene de aproape 20 de ani, mai precis, din 1990. În 1993, acesta a trecut la Brigada Supraveghere şi Control Vamal, pentru ca, trei ani mai târziu, să se întoarcă la Vama Constanţa Port, unde a rămas până în prezent, acţionând în diferite compartimente.

Fără adjunct

Pe funcţia de director al Biroului Vamal Constanţa a venit de la Biroul Controlul Documentelor pentru Transportul Containerizat, unde a fost tot şef. Bogdan Vâlsan a câştigat funcţia de şef pentru un an, iar la sfârşitul acestui interval va avea loc o evaluare. În funcţie de rezultatele acestei evaluări, s-ar putea prelungi cu până la patru ani mandatul pe care Vâlsan îl are la conducerea Biroului Vamal Constanţa. În altă ordine de idei, de bucurie că are un şef nou, Biroul Vamal Constanţa continuă să nu aibă director adjunct. Postul a fost lăsat liber o dată cu plecarea lui Alexandru Mateiciuc la Biroul Vamal Călăraşi, în urmă cu mai bine de două luni. Potrivit directorului Bogdan Vâlsan, deşi a fost organizat un concurs şi pentru această funcţie, niciun candidat nu a reuşit să obţină nota minimă pentru a fi declarat admis, respectiv 60 de puncte.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • de pe acolo din .... 20 Nov, 2009 16:47 Cine l-a cunoscut si a lucrat cu Bogdan Valsan stie ca e o persoana cu capacitatii intelectuale limitate iar "acel cineva din cladire" spune 100% adevarul
  • phoenix 29 Jul, 2009 19:02 Vantul bate, apa trece, pietrele raman...
  • Cineva din cladire 16 Jun, 2009 22:45 Nu stiu de ce asociati cladirea Vamii cu o persoana...sau va e rusine sa publicati fata noului director. In cladirea aceea sunt si oameni destepti... in comparatie cu eroul articolului, care singura activitate cerebrala in 8 ore de munca este servitul mesei. Cum a ajuns el aici? Simplu. Mai acum o luna cine credeti ca alerga cu sv- ul noului director pe la sediul unui partid de pe str. Mircea? Ati ghicit: Pilca. De ce? Simplu: cum ar putea Pilca sa mai aiba acces la buzunarele importatorilor dupa 6 ani de la demisia din Vama, decat promovand un personaj fara sclipiri de inteligenta,ascultator si care sa se multumeasca cu firimiturile de la masa regeasca care are doar 4 locuri si toate ocupate demult... Iar in legatura cu comentariul precedent nu cred ca noul director are capacitatea de a trece de la Serviciul Curatenie,unde e el invatat sa aiba relatii..., la Seviciul Juridic.
  • unul din sistem 16 Jun, 2009 17:27 Din ceea ce stim examenul luat de noul sef a fost notat cu 70 de puncte (minim), nicidecum 83 de puncte. Se poate consulta site-ul ANV, la informare publica, promovari, etc. Nu sunt rau, dar sa se spuna macar adevarul. Il simpatizez si speram sa fie alaturi de colegii lui din DJAOV Constanta si DRAOV Constanta. Acest lucru conteaza foarte mult. Fara istericale si violenta verbala cum ne-au obisnuit cei de la DRAOV Constanta, de parca te-ai duce la BARAK OBAMA. Sper sa fie un om bun, nu am avut contact in mod direct cu el, dar sper sa nu fiu dezamagit. Succes omule, e timpul tau sa te faci remarcat. Profita de acest moment al vietii tale. Asigura-te din punct de vedere legal, mai precis juridic, apropo e una tare la DRAOV Constanta la Juridic - bunaaaaa rau si desteapta pe deasupra.