Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:13 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din ciclul băieţilor deştepţi din Cumpăna Afaceristul Grosu, acuzat că a mai dat un tun cu cereale

ro

16 Feb, 2011 01:23 2625 Marime text
cap_5.jpgÎn luna octombrie 2009, comisarii Gărzii Financiare Constanţa au spus că SC Trans-Clean SRL a comercializat cereale în valoare totală de 893.245 de lei, către o altă societate din Constanţa.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor spun că au documentat activitatea infracţională a lui Cristian Grosu, de 27 de ani, din Cumpăna. Oamenii legii spun că în calitate de asociat unic şi administrator al societăţii comerciale Trans-Clean SRL, a comercializat cereale în numele societăţii fără a înregistra în evidenţele contabile veniturile realizate, sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale faţă de bugetul general consolidat al statului cu suma de 245.800 de lei. Potrivit datelor puse la dispoziţie de Registrul Comerţului, afaceristul intrat în colimatorul oamenilor legii figurează în SC DTC Car&Truck SRL, în Avantgarde Flandy 2003 SRL, Business Metal Steel SRL şi în SC Trans-Clean SRL.

politisti.jpgReprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au spus ieri că ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au documentat activitatea infracţională privindu-l pe Cristian Grosu, de 27 de ani. Oamenii legii mai spun că bărbatul, în calitate de asociat unic şi administrator al societăţii comerciale Trans-Clean SRL, cu sediul în localitatea Valea Dacilor, în perioada februarie - aprilie 2009, a comercializat cereale în numele societăţii fără a înregistra în evidenţele contabile veniturile realizate, sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale faţă de bugetul general consolidat al statului cu suma de 245.800 de lei. „Bărbatul în cauză este cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală faptă prevăzută şi pedepsită de art. 9 alin. (1) lit. b şi f din Legea nr. 241/2005", au mai arătat oficialii IPJ Constanţa. De altfel, firma afaceristului Grosu mai sus precizată nu este „promovată" pentru prima dată. În luna octombrie 2009, comisarii Gărzii Financiare Constanţa au spus că SC Trans-Clean SRL a comercializat cereale în valoare totală de 893.245 de lei, către o altă societate din Constanţa. La acea perioadă s-a mai spus că unitatea comercială în cauză nu funcţionează la sediul social declarat, neexistând posibilitatea verificării înregistrării în contabilitate a operaţiunilor, astfel că s-a prezumat un prejudiciu total de 262.719 de lei. Registrul Comerţului arată că tânărul Grosu, care s-a mai aflat în colimatorul anchetatorilor, este un afacerist „cu greutate" acesta figurând în următoarele societăţi comerciale: DTC Car&Truck SRL, Avantgarde Flandy 2003 SRL, Business Metal Steel SRL şi în SC Trans-Clean SRL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii